MÜSİAD'dan gıdaya dev destek geliyor

MÜSİAD GTH Sektör Kurulu tarafından hazırlanan "Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi" kapsamında ilk koordinasyon toplantısı TÜBİTAK evsahipliğinde gerçekleştirildi.

MÜSİAD'dan gıdaya dev destek geliyor


Buğrahan Kırımlı - Gıdavitrini
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu tarafından hazırlanarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sunulan ve kabul gören "Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi" kapsamında ilk koordinasyon toplantısı TÜBİTAK evsahipliğinde gerçekleştirildi.

"Helal, Güvenilir, Sağlıklı Gıda Çalıştayı" olarak ilki gerçekleştirilen etkinlikte, gıda sektörünün geleceği adına önemli kararlar alındı. Yapılan toplantıyla ilgili Gıdavitrini'ne açıklamalar yapan MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurul Başkan Yardımcısı Dr. Can Demir, gıda sektörünün üretim, satış ve tüketim ayağını yakından ilgilendiren bu projeye büyük önem verdiklerini ifade etti.

MÜSİAD FİNANS SAĞLAYACAK
Gıda ile ilgili çalıştaylarda söylemden ziyade sonuç odaklı eylemlerin hedeflenmesi gerektiğine vurgu yapan Demir, bu konuda çok ciddi mesafe aldıklarını söyledi.
Bu projelere ciddi emek verildiğini ifade eden Demir, "Çalıştay sonrası çıkan projelere finans ve kaynak konusunda MÜSİAD üyeleri destek olacak. Bu çok önemli bir gelişme. Bunu bir örnekle açıklamaya çalışayım. Mesela gıda ürünlerinde domuz eti aranmasıyla ilgili bir bir cihaz geliştirilecekse, veya saç kılı/domuz kılı (sistein) ile ilgili tespit yapabilecek bir cihaz geliştirilecekse, bunun finansörlüğünü MÜSİAD üyeleri üstlenecek." dedi.
Bu tür çalışmalarda TÜBİTAK ile ortak projeler üreteceklerini anlatan Dr. Can Demir, "TÜBİTAK bilimsel anlamda AR-GE çalışmalarını yapacak, MÜSİAD ise finans ve kaynak anlamında katkı sağlayacak. Bu birliktelikten hem gıda dünyası hem de tüketiciler azami ölçüde istifade edecektir" şeklinde konuştu. 
YENİ TOPLANTILAR YAPILACAK
Bu toplantıların seri olarak devam edeceğini ifade eden Dr. Can Demir, gıda katkı maddeleriyle ilgili ikinci toplantının ise MÜSİAD evsahipliğinde Aralık ayı içerisinde yapılması yönünde karar alındığını söyledi.
Üçüncü çalıştayı, süt ve süt ürünleri sektörünün ele alınacağı bir çalıştay şeklinde planladıklarını dile getiren Demir, bu çalıştayı et ve et ürünleri sektörü ile ilgili çalıştayın takip edeceğini söyledi.

EKMEK İSRAFI İÇİN YENİ PROJE GELİYOR
Bu arada, açık büfe kahvaltı sisteminde israfın önlenmesiyle ilgili ciddi bir proje üzerinde çalışma yaptıklarını hatırlatan Dr. Can Demir, yakın zaman içerisinde ekmek israfıyla ilgili bir çalışmayı da kamuoyuyla paylaşacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 12:21

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52