Gıda Ekonomisi

2 bin metrede kovanından çıkmadan satılıyor
Akseki'de 2 bin metre yükseklikteki yaylalarda sipariş üzerine üretilen organik ballar, kovanından çıkmadan 150 liraya alıcı buluyor. Bal üreticileri, hem verim hem de fiyatlardan dolayı mutlu.

Gaziantep’in 4 lezzeti daha coğrafi işaret aldı
Gaziantep’in geleneksel lezzetlerinden dört tanesi daha Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Böylece, Gaziantep'in coğrafi işaret aldığı ürün sayısı 67 oldu.

Kayısı tartışması Malatyalıları kızdırdı!
Son günlerdeyse sosyal medyada üzerinde "Kayısı nerenin" tartışması yaşanırken, Malatyalılar ise diğer illerin kayısı sahiplenmeye çalıştığını belirterek, sert tepki gösterdi.

3 sektörden 8 milyar dolar ihracat geliri
Ege İhracatçı Birlikleri, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlarda yıllık ihracatın 8 milyar doları aştığını açıkladı. 2022 yılı ihracat hedefi ise 10 milyar dolar..

Anzer balı efsanesi ne kadar gerçek?
Çin’den sonra dünyanın en fazla bal üreten ülkesiyiz. Anzer Balı, dünyaca meşhur… Fiyatı dudak uçuklatıyor ve pek çok bal üreticisi; kendisine Anzer süsü veriyor...

Aktarlığın artık meslek standartları var
Aktarların da artık meslek standartları oldu. ATO tarafından hazırlanan standartlar, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edildi. Standartlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Su kaynakları gıda üretimine gidiyor!
Su kaynaklarının yüzde 89’u gıda üretimine gidiyor. Artık daha fazla üretmeye değil, daha planlı, daha verimli ve daha doğru üretmeye ihtiyacımız var.

Su ürünleri ihracatı yüzde 169 arttı
Doğu Karadeniz’den yılın ilk 6 ayında yapılan su ürünleri ihracatı yüzde 169 yükseldi. Bölgeden 12 ülkeye 8 bin 737 ton su ürünü ihraç edilerek 44 milyon 680 bin dolar gelir sağlandı.

Anzer Balı'nda bal sağımı gerçekleştirildi
Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı’nın sağımı gerçekleştirildi. Üreticiler, hava koşullarının kötü gidişatı nedeniyle rekoltenin düşük olduğunu söyledi.

Dut pekmezinin sofra yolculuğu başladı
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde geleneksel yöntemle hazırlanan dut pekmezi telaşı başladı. Ağaçlardan çırpılan dutlar, çeşitli aşamaların ardından pekmez haline geliyor.


ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:32

GÜNEŞ
05:31

ÖĞLE
13:14

İKİNDİ
17:13

AKŞAM
20:47

YATSI
22:36