Gıda Ekonomisi

2 bin metrede kovanından çıkmadan satılıyor
2 bin metrede kovanından çıkmadan satılıyor

Akseki'de 2 bin metre yükseklikteki yaylalarda sipariş üzerine üretilen organik ballar, kovanından çıkmadan 150 liraya alıcı buluyor. Bal üreticileri, hem verim hem de fiyatlardan dolayı mutlu.

Gaziantep’in 4 lezzeti daha coğrafi işaret aldı
Gaziantep’in 4 lezzeti daha coğrafi işaret aldı

Gaziantep’in geleneksel lezzetlerinden dört tanesi daha Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Böylece, Gaziantep'in coğrafi işaret aldığı ürün sayısı 67 oldu.

Kayısı tartışması Malatyalıları kızdırdı!
Kayısı tartışması Malatyalıları kızdırdı!
3 sektörden 8 milyar dolar ihracat geliri
3 sektörden 8 milyar dolar ihracat geliri
Anzer balı efsanesi ne kadar gerçek?
Anzer balı efsanesi ne kadar gerçek?
Aktarlığın artık meslek standartları var
Aktarlığın artık meslek standartları var

Aktarların da artık meslek standartları oldu. ATO tarafından hazırlanan standartlar, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edildi. Standartlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Su kaynakları gıda üretimine gidiyor!
Su kaynakları gıda üretimine gidiyor!

Su kaynaklarının yüzde 89’u gıda üretimine gidiyor. Artık daha fazla üretmeye değil, daha planlı, daha verimli ve daha doğru üretmeye ihtiyacımız var.

Su ürünleri ihracatı yüzde 169 arttı
Su ürünleri ihracatı yüzde 169 arttı
Anzer Balı'nda bal sağımı gerçekleştirildi
Anzer Balı'nda bal sağımı gerçekleştirildi
Dut pekmezinin sofra yolculuğu başladı
Dut pekmezinin sofra yolculuğu başladı

banner50

banner52