Hamilelere 'tatil yolculuğu' uyarısı

Kurban Bayramı için tatil planlayan hamileler nelere dikkat etmeli? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman anne adaylarını uzun yolculuğa karşı uyarıyor.

Hamilelere 'tatil yolculuğu' uyarısı


Gıdavitrini - Bayram tatilini bir başka bölgede geçirmek isteyen anne adaylarının uzun yolda dikkat etmesi gerekenleri açıklayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman, aksi bir durum olmadığı takdirde hamilelerin yolculuk yapabileceğini, ancak bunun belirli şartları olduğunu ifade etti.

Kendi aracıyla yola çıkan anne adayının, yolculuk esnasında dinlenebilmesi amacıyla en az 3 saatte bir mola vermesi gerektiğini ifade eden Duman, "Kontrollü bir yolculuk yapılmalı. Mola verilen alanlarda kısa aralıklarla yürüyüş ve rahatlama hareketleri yapmalı. Bu şekilde kasılan bölgeler rahatlayacak, bacaklar dinlendirilmiş olacaktır" dedi.

Tatil denilince dinlenme imkanının akla geldiğini hatırlatan Duman, "Anne tatilde mutlu olursa, doğal olarak karnındaki bebeği de bu durumdan olumlu etkilenecek ve mutlu olacaktır. Tatil bölgesinde bol yürüyüş yapılmalı, imkan var ise yüzme egzersizleri yapılmalı. Beslenmeye dikkat edilmelidir" hatırlatmasında bulundu.

DOĞUMA YAKIN ARABA KULLANILIR MI?
Annenin kendini iyi hissettiği müddetçe araba kullanabileceğini ifade eden Duman, "Ancak tavsiyem, 37-38'inci haftalardan sonra bu işi artık başkalarına bırakması yönündedir" uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 12:05

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52