Balıkçıların yılbaşısı Eylül'de balık ziyafeti

Her yıl 1 Eylül tarihini iple çeken balıkçılar açısından yılbaşı olarak olarak kabul edilen Eylül ayında, tüketilecek balık çeşitleri konusunda beslenme uzmanları önemli ipuçları veriyor.

Balıkçıların yılbaşısı Eylül'de balık ziyafeti


Balık sezonunun başlamasıyla "Vira Bismillah" diyerek denizlere açılan balıkçılar berekete ağ atmaya devam ediyor. Sezonun açılmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başladı. 

Balıkçıların yılbaşısı olarak kabul edilen Eylül ayında hangi balıkların tüketileceği konusunda tavsiye almak isterseniz, haberin detayını mutlaka okumalısınız.

Eylül'de tüketilmesi gereken balıklar

Beslenme uzmanları her ay mevsimine uygun balık yenması konusunda önemli bir uyarıda bulunuyor. Bu durumun gerekçesini ise şu sözlerle açıklıyorlar:
"Pek çok deniz canlısının yumurtlama zamanı Nisan ve Ekim ayları arasına denk geliyor. Yumurtlama dönemindeki balıkları yemeniz deniz ekosisteminin bozulmasına sebep olur. Yavru ve yumurtlamak üzere olan balıkları yemeniz bir sonraki balık sezonlarında, balık stoklarının çok hızlı düşmesine ve türlerin yok olmasına neden oluyor."

Bu açıklamalardan sonra Eylül ayı içerisinde tüketmeniz gereken balık çeşitlerini; Kılıç balığı, Karagöz, Sardalya, İstavrit, Palamut, Kırlangıç, Lüfer, Çipura, Barbun ve Kolyoz olarak sıralayabiliriz.


Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 09:38

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52