Buzdolabından uzak duracak 10 besin

Geleneksel olarak annenizden öğrendiğiniz metodlarla mutfakta edindiğiniz alışkanlıklar sizi yanıltabilir. Bunları doğru bilinen yanlışlar olarak da ele alabiliriz.

Buzdolabından uzak duracak 10 besin


Mutfakta hangi besinlerin nerede saklanabileceği konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Bu da tabii olarak tüketicinin kafasanı karıştırıyor. Siz siz olun, bu 10 besini sakın buzdolabında saklamayın.

Geleneksel olarak annenizden öğrendiğiniz metodlarla mutfakta edindiğiniz alışkanlıklar sizi yanıltabilir. Bunları doğru bilinen yanlışlar olarak da ele alabiliriz. Yani, anneniz veya babanız farklı tavsiyelerde bulunsa da, aşağıda sıralanan yiyecekleri asla buzdolabında saklamayın.

Günlük hareketlilik içerisinde genelikle domates ve ekmeği buzdolabında saklıyoruz. Bu besinler başta olmak üzere yiyecekler buzdolabına konduğunda besin değerlerini kaybediyor. Domates buzdolabında saklandığında olgunlaşmasının önüne geçiyor ve lezzetinin kaybolmasına neden oluyorsunuz.

Bu durum diğer meyve ve sebzeler için de geçerli. Domatesle başlayan bu uyarı, patates, soğan, ekmek, sarımsak, yağ, muz, kahve, bal ve kavun gibi besinleri kapsıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2016, 16:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52