Baharatçılar erken bayram ediyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Türk damak tadının vazgeçilmezleri arasında yer alan baharatlar büyük ilgi görüyor. Aktar ve baharatçılarda kurban bereketi yaşanıyor.

Baharatçılar erken bayram ediyor


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde baharat satışlarında ciddi oranda bir artış yaşanıyor. Baharatçılar ise yaşanan bu ilgiden hayli memnun olduklarını ifade ediyor.

Sektörde yaşanan hareketliliği değerlendiren Tüm Aktarlar ve Baharatçılar Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği (TABDER) Başkanı Ayhan Ercan, baharat satışlarında ciddi oranda bir artış olduğunu ve satışlardan memnun olduklarını ifade etti.

Kurban Bayramı'nda sadece et tüketilmediğine dikkati çeken Ercan, ''Karabiber, pul biber, kekik ve kimyonun yanı sıra zeytinyağlılarda kullanılan çam fıstığı, yeni bahar, ve kuş üzümü gibi baharatlara olan talep de yüzde 50 arttı.'' dedi.

Kimyonun çok iyi bir hazmettirici olduğunu vurgulayan Ercan,"Kimyon sindirimde çok etkilidir, mesela Güneydoğu’da insanlar kahvaltılarını sabah namazından sonra çok erken saatte yaparlar ve yemeklerinin üzerine kimyon koyarlar çünkü kimyon çok iyi hazmettiricidir." diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 19:06

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52