banner50

banner52

30 Eylül 2020 Çarşamba

Gıdalardan koronavirüs bulaşır mı?

Organik Kafkas balı tezgahlarda

Farklı çalışma stili ve agresif yapısıyla arıcılar tarafından çok tercih edilen Kafkas arıları tarafından üretilen organik yayla balı tezgahlara inmeye başladı.

banner46
16 Eylül 2016 Cuma 16:17
Organik Kafkas balı tezgahlarda


Türkiye bal üretiminin önemli merkezlerinden Kars ve yöresinde Kafkas ırkı arılar tarafından üretilen organik yayla balları tezgahları süslemeye başladı.

Doğu Anadolu bölgesinin 2 bin metre ve üstünde yüksekliğe sahip yaylalarında üretilen organik Kafkas balı, bir çok derde derman olarak biliniyor.

Kars yaylalarında bilinan zengin bitki ve çiçek çeşitleriyle beslenen Kafkas ırkı arılar tarafından üretilen balların insan sağlığı için çok kıymetli olduğunu ifade eden bal üreticileri, balın kilosunu 125 liradan tüketiciye sunduklarını ifade ediyor.
Yöresinde arıcılık yapan bal üreticileri, Kafkas arısının dünyada bilinen ve ekonomik değere sahip dört ırktan biri olduğunu belirtiyorlar.

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20