Gıda sektörüne çok ağır cezalar geliyor

Gıdada taklit ve tağşiş yaptırımları kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gıda sektöründe bir çok markaya ağır cezalar kesileceği bildirildi.

Gıda sektörüne çok ağır cezalar geliyor


Gıdavitrini - Gıdada taklit ve tağşiş yaptırımları kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gıda sektöründe bir çok markaya ağır cezalar kesileceği bildirildi.
Şu anda Bakan Faruk Çelik'in onayına sunulan listede Türkiye'nin her tarafından çok sayıda firmanın ismi yer alıyor. 

Gıda sektörünü yakından ilgilendiren bu gelişme hakkında Gıdavitrini'ne konuşan MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Vet. Dr. Can Demir, "Korkunç cezalar geliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in önünde imza ve onay bekliyor. Üretim ve satış anlamında bir çok firma etkilenecek." dedi.

Bundan iki hafta önce cezalarla ilgili ilk sinyalin geldiğini ve Bakanlık kaynaklarının "Yakında göreceksiniz, sektörde kurallara riayet etmeyenlerin nasıl cezalarla karşılacağını tüm Türkiye görecek" şeklinde açıklama yaptığına işaret ederek, cezaların bugünkü rakamlara göre 2-3 kat fazla, hatta daha da yukarılarda olacağı yönünde bilgi aldığını ifade etti.
Bakanlık kaynaklarından bizzat bilgi aldığını dile getiren Dr. Can Demir, "Bakanlığa sunduğumuz ve ön kabul gören Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi sayesinde  cezaların azalacağını, ancak hakeden firmaların ceza alacağını söyledi. Demir, mevcut şartlarda gerekli bilinci olmayan çok firmanın kazara ceza yiyeceğini dile getirdi.

Dr. Can Demir, gıda üretim politikaları başta olmak üzere denetim, satış ve tüketim sürecinde bürokraside yanlış yönlendirmeler olduğuna inandıklarını ifade etti.
Gıda politikalarıyla ilgili görev verilen bürokratların gıda sektörünün her departmanında en az iki yıl fiilen çalıştırıldıktan sonra göreve başlaması gerektiğini anlatan Demir, "Kamuda "biz devletiz, her şeyi biz biliriz" anlayışı bitmeli. Avrupa kaynaklarından çevirilerle gıda ve tarım politikaları yönetilemez. Özel sektörün her kademesinden yöneticilerin dinlenmesiyle yeni ve uygulanabilir politikalar üretilmesi gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2016, 14:27

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52