Kurban için 8 milyar harcayacağız

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye genelinde kurbanlıklar için 7 milyar 535 milyon lira harcanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Kurban için 8 milyar harcayacağız


Gıdavitrini - Yaklaşan Kurban Bayramı için bir açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye genelinde kurbanlıklar için 7 milyar 535 milyon lira harcanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Kurban Bayramına sayılı günler kala önemli açıklamalar yaptı. Bu yıl, kurbanlıklar için halkın ödeyeceği toplam tutarın 7 milyar 535 milyon lirayı bulacağını ifade eden Bayraktar, "Kesileceğini tahmin ettiğimiz büyükbaş sayısından 350 bin, küçükbaş sayısından 1 milyon 80 bin baş daha fazla hayvan mevcudumuz var. Üreticilerimizin elinde ihtiyacın üzerinde kurbanlık vardır. ‘Kurbanlık bulabilir miyim’ endişesine gerek yoktur." açıklamasını yaptı.

İHTİYACIN ÜZERİNDE ÜRETİM VAR
Son günlerin en yoğun tartışma konusu olan hayvan ithalatına da değinen Bayraktar, "Onca ithalat söylemlerine rağmen, ihtiyacın üzerinde bir üretimin yapılabilmiş olması, gelecek açısından bize umut vermektedir. Satılamayan kalırsa, Et ve Süt Kurumu bu hayvanları bayram sonrasında uygun bir fiyata almalı; üreticilerimiz mağdur olmamalıdır." uyarısında bulundu.

Kurban Bayramının huzur ve barış ortamını tesis etmesi açısından önemine işaret eden Bayraktar, sektöre, Türkiye'ye ve bütün İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulundu.

KURBAN FİYATLARI BELLİ OLDU
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl kurban döneminde hayvan fiyatlarının büyükbaşta 2 bin 850 lira ile 15 bin 200 lira arasında, küçükbaşta ise 450 lira ile bin 700 lira arasında değişeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 10:32

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52