Mutfakların vazgeçilmez
unsuru olarak tanıdığımız ve
et yemeklerinin dengeleyici harcı olarak kullanılan kekik, akne tedavisinden öksürüğe, derideki yaralardan stres ve uykusuzluğa kadar pek çok fayda sağlıyor.
Kekik, açık pembe renkte çiçekler açan bitkinin yemeklere ve özellikle de etlere harika bir
lezzet ve koku vermekte kullanılan bir
baharatıdır. Mikrop öldürücü etkisi ve hoş kokusuyla bilinen kekik, aynı zamanda cinsel isteği ve gücü de artırıyor.
İşte yemeklere lezzet katan kekiğin aşk hayatına olan katkısının yanı sıra diğer faydaları:
- Akne tedavisinde temizleyici ve iyileştirici et
kileri görülür.
- Bademcik iltihaplarına iyi gelir. Dezenfekte edici
balgam söktürücüdür.
- Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında çay ve gargara biçiminde kullanılmalıdır.
- Akciğer ve bronşlar, mide ve bağırsaklar kekiğin başlıca kullanım alanlarıdır.
- Derideki yaralara ve böcek ısırıklarına sürüldüğünde fayda sağlar.
- Kekik yağı romatizma ağrılarını hafifl
etir ve vücuttaki diğer yağların parçalanmasını sağlar.
- Kan dolaşımını düzenler ve kan şekerini düşürür.
- Kalp çarpıntılarını keser. Stres ve uykusuzluğa iyi gelir.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!