Organik bal için kesenin ağzını açtı

Türkiye, mevcut imkanlarıyla dünya bal üretiminde söz sahibi ülke konumunda. Organik bal üretimi yapacak üreticilere destek amacıyla devlet adeta kesenin ağzını açmış durumda.

Organik bal için kesenin ağzını açtı


Gıdavitrini - Sahip olduğu çiçek florası ve bal üretimi potansiyeliyle dünya bal üretiminde söz sahibi olan Türkiye, organik bal üretimi için de büyük imkanlara sahip. Mevcut imkanları fırsata çevirmek isteyen bal üreticilerine devlet ciddi destekler sağlayacak. Bu anlamda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, "Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Tebliğ kapsamında organik arı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, gıda güvenliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik olarak organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

BAŞVURU YAPMAKTA GEÇ KALMAYIN
Bal üreticilerini yakından ilgilendiren Tebliğ'e göre, organik bal üretimini desteklemek ve teşvik etmek amacıyla arılı kovanlar için yetiştiricilere kovan başına 10 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Söz konusu destekten yararlanmak isteyen yetiştiriciler, 29 Ağustos'tan itibaren 7 Ekim'e kadar gerekli belgelerle kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine başvurabilecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 12:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet tepe
Mehmet tepe - 8 yıl Önce

Ben üretim yapıyorum ama pazarlama olmadıktan sonra bende oluyor birton ıhlamur ile kestane balı karışık arı ikisindende alıyor saf bal ama toptan verebilceğim yer bulamıyorum emeğimin karşılığını alamıyorum

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52