Bakanlık 2.071 personel alacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2 bin 71 gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner alacaklarını, ayrıca ilgili kuruluşlara bin eleman alınacağını açıkladı.

Bakanlık 2.071 personel alacak


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2 bin 71 gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner alacaklarını belirterek, "Ayrıca ilgili kuruluşlar çerçevesinde bin eleman alacağız" dedi.

Çelik, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, mera alanlarının daralmadığını, 1998 yılında 12,3 milyon hektar mera alanının bugün 14,6 milyon hektara çıktığını söyledi. Türkiye'nin tarım sektöründe önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Çelik, milletvekillerine tarım ve hayvancılıkla ilgili rakamsal veriler hakkında bilgi verdi.

Destek politikasıyla ilgili olarak Bakan Çelik, "Önümüzdeki dönem içerisinde destek politikalarının etki analizi çerçevesinde bir kez daha ele alıyoruz. Yani çok kalem destekten çıkıyoruz, daha daraltılmış, sayısal anlamda az, çiftçinin eline ne geçtiğini bileceği bir destek politikasını önümüzdeki dönemde açıklayacağız. Havza bazlı alan desteğini 1 Ocak 2017'den itibaren devreye koyacağız. İdari yapıda önemli değişiklik yapıyoruz, artık Türkiye'de her tarım işletmesinin bir teknik elemanı olacak" sözlerine yer verdi.

Hayvancılıkta yetiştirici, besi ve süt bölgeleriyle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Çelik, TİGEM'de tohum ve damızlık çalışmalarına ağır vereceklerini belirtti. Lisanslı depoculuğa geçerek ürün borsasını hızlı bir şekilde kuracaklarını anlatan Çelik, tarım ürünlerini gereksiz tartışmalardan çıkaracaklarını, piyasadaki raf ve tarla fiyatlarıyla ilgili denetim ve çalışmalarını da devam ettireceklerini söyledi.

Çelik, çalışmaları 72 bin 515 personelle yürüttüklerine işaret ederek, "Buradan gıda mühendislerine, ziraat mühendislerine, veterinerlere söylüyorum, 2071 personeli de şimdi alacağız. Mühendislerimizi bu kısa dönem içerisinde alacağız. Ayrıca bize ilgili kuruluşlar çerçevesinde de bin tane elemanı alacağımızı belirtiyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 12:47

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk  Toyman
Faruk Toyman - 8 yıl Önce

serbes çalışan iş istiyorum

necla kirman
necla kirman - 8 yıl Önce

Gıda teknikerleri ne olacak bir şans

Sercan ince
Sercan ince - 8 yıl Önce

Bin tane eleman alacağız diyor ya bunlar ne mezunu olması gerekiyor

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52