Beyaz ekmek sigara kadar zararlı

Araştırmacılar, beyaz ekmek ve beyaz pirincin sigara kadar akciğer sağlığına zararlı olduğunu iddia ediyor. İddiaya göre, glisemik indeksi yüksek besinler tüketilince akciğer kanserine yakalanma riski artıyor.

Beyaz ekmek sigara kadar zararlı


Obeziteye neden olduğu belirlenen karbonhidratlı besinlerin sigaradan sonra akciğer kanserinde de en önemli etken olduğu tespit edildi. ABD'deki Texas Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir araştırma, beyaz ekmek ve beyaz pirincin sigara kadar akciğer sağlığına zararlı olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, beyaz ekmek, mısır gevreği ve beyaz pirinç gibi glisemik indeksi (kan şekerini uyarıcı etkisi) yüksek besinlerin tüketilmesi akciğer kanserine yakalanma riskini yüzde 48 oranında artırıyor.

Sigara kadar tehlikeli
Araştırmayı yürüten Dr. Stephanie Melkonian "Kişi hayatında hiç sigara içmemiş olsa da glisemik indeksi yüksek besinler tüketince akciğer kanserine yakalanma riski yükseliyor. Araştırmamızda söz konusu besinleri tüketmeyi bırakan kişilerin akciğer kanserine yakalanma risklerinin büyük ölçüde azaldığını gözlemledik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 12:09

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52