ESK piyasada çok aktif hale getiriliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Et ve Süt Kurumu'nun regülasyon aracı olarak piyasada daha aktif yer alacağını, bunun için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

ESK piyasada çok aktif hale getiriliyor


Haber / Halim Utlu - Sincan Et Kombina Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunan ve et kesim, sucuk yapım, pastırma imalat, kıyma ve kavurma gibi bölümlerde yapılan üretim hakkında çalışan ve yöneticilerden bilgiler alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Et ve Süt Kurumu (ESK) ürünlerinin yer aldığı satış mağazasına da uğrayarak, fiyatları inceledi ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) Ankara Sincan Kombina Müdürlüğü’nü ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yetkililerle toplantı yaptıktan sonra, tesiste çeşitli incelemelerde bulundu.Toplantı salonunda yapılan değerlendirme toplantısında, Et ve Süt Kurumu’nun tüm çalışmaları masaya yatırıldı. ESK’nın stratejik yönü üzerinde duran Bakan Çelik, Kurum’un yakın, orta ve uzun vadeli planlarının önemine dikkat çekerek, yöneticilere çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını verdi.

ESK piyasada daha aktif olacak
Çelik, ESK’nın regülasyon aracı olarak piyasada daha aktif yer alacağını, bunun için ne gerekiyorsa yapılacağını sözlerine ekledi. Et Süt Kurumu ve Sincan Kombina Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Müdür Vekili Osman Uzun, piyasayı yakından takip ettiklerini anlatarak, atılması gereken adımları zamanında atacaklarını söyledi.

Üretim bölümlerini denetledi
Çelik ve beraberindeki heyet, toplantı sonrası Sincan Kombina Müdürlüğü tesislerini inceledi.Et kesim, sucuk yapım, pastırma imalat, kıyma ve kavurma gibi bölümlerde yapılan üretim hakkında çalışan ve yöneticilerden bilgiler alan Çelik, ESK ürünlerinin yer aldığı satış mağazasına da uğrayarak, fiyatları denetledi, alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti ve sorularını cevaplandırdı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 17:05

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52