Unutulan lezzetler sofralarla buluşuyor

Osmanlı Mutfağı’nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri, yeniden sofralarla buluşuyor. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç, sultan sofralarına özel hazırlanan yemekleri tekrar vitrine çıkarttı.

Unutulan lezzetler sofralarla buluşuyor


Gıdavitrini - Türkiye’nin önde gelen un ihracatçılarından Erişler Gıda, Osmanlı Mutfağı’nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini, yeniden sofralara getiriyor. Erişler Gıda, ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte, Osmanlı Mutfağı’nın sultan sofraları için özel olarak hazırlanan yemeklerinin yapımını içeren bir atölye çalışması düzenledi. Çalışmada, Edirne ve Topkapı Sarayı’nda Fatih Sultan Mehmed’in mutfağında pişirilen safranlı helvadan, saray mutfağında aşçıların kuşak atlamak için yaptıkları soğan böreğine, düğünlerde pişirilen ekşili çorbadan, balık yumurtalı saray eriştesine kadar birçok yemek tarifi yapıldı.

Osmanlı Mutfağı’nda sultanlar için özel olarak hazırlanan geleneksel lezzetlerin yeniden ortaya çıkması için, Türkiye’nin önde gelen un ihracatçılarından Erişler Gıda, ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin tekrar ortaya çıkması için yapılan çalışmada, şef Eyüp Kemal Sevinç ile Erişler Gıda Perakende Grup Genel Müdürü Abdullah Eriş birlikte mutfağa girdi. 

Eriş Un’un eşsiz lezzeti ile Eyüp Kemal Sevinç ve Abdullah Eriş, ekşili çorba, mücver, safranlı helva, balık yumurtalı saray eriştesini yaparak, konuklara tattırdılar. 

"Soframıza koymayacağımız hiçbir ürünü tüketiciye sunmayız"
Mutfak geleneğinin bir kültür bileşeni olduğunu vurgulayan Erişler Gıda Perakende Grup Genel Müdürü Abdullah Eriş, “Nesilden nesile aktarılan tarifler, mutfak alışkanlıkları ve sofra geleneği korunması gereken bir miras ve kültür hazinesidir. Eriş Un olarak hem üretim aşamasında hem gerçekleştirdiğimiz projelerle bu kültürü korumaya ve hem de katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi. 

“21. yüzyılda artık gıda üretmek bir vicdan meselesidir”
Gıda güvenliği konusunun günümüzde giderek daha önemli olmaya başladığını belirten Eriş, “21. yüzyılda artık gıda üretmek bir vicdan meselesidir. Dünyada sağlıksız gıdalar yüzünden çocuklar ve gençler her geçen yıl daha fazla metabolik ve kronik hastalıkla mücadele etmek zorunda kalırken, bu konuda tüm gıda üreticilerinin daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Biz de Erişler Gıda olarak uzun yıllardır gıda konusuna hep bu bakış açısıyla yaklaştık. Erişler Gıda’nın kültür ve değerlerinde insana saygıyı ve sağlıklı üretim anlayışını hep en üst sırada tuttuk. Bu nedenle çok titiz bir çalışmayla, halkımızın her bir zerresine kadar sağlıklı olduğundan emin olacağı ürünler ortaya koyuyoruz. Şunu kesinlikle belirtmek isterim ki, kendi soframızda yer vermeyeceğimiz hiçbir ürünü sizlerle de buluşturmuyoruz” dedi. 

“Sağlıklı tüketime kafa yoran tüketici tipi oluşuyor”
Günümüz tüketicisinin her gün gıda markalarında çıkan krizlerle ilgili daha fazla dikkatli olmaya başladıklarını belirten Abdullah Eriş, “Bilginin bu kadar hızlı yayılması ile birlikte bilgiye, habere daha kolay erişen ve okuduklarını daha fazla sorgulamaya başlayan bir tüketici tipi oluşmaya başladı. Gelecek yıllarda tüketiciler daha da bilinçlenecek ve dolayısıyla bizim gibi üretimde insan sağlığı hassasiyetleri olan firmalar daha da artacak. Bizim de arzumuz bu yönde. Yediğimiz şeyler bizi daha fazla sağlıklı ya da hastalıklı yapabiliyor. Bu nedenle toptandan perakendeye kadar firmamızın üretim zincirinde yer alan tüm ürün gruplarında kendi sektörleri özelinde çeşitli sertifikalar aldık ve gelecekte de çıkaracağımız diğer ürün gruplarında da bu hassasiyetimiz devam edecek” dedi. 


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 12:27

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52