Alanya yemekleri Avrupa vitrininde

Alanya, Mutfak Mirası Ağı’na dâhil olarak bölgede yetişen ürünleri, Alanya’ya özgü yemekleri, restoranları, mutfak zenginliklerini tüm dünyaya tanıtma imkânına kavuştu.

Alanya yemekleri Avrupa vitrininde


Gıdavitrini - Alanya, zengin yöresel mutfak kültürünü ve bölgesinde üretilen her türlü gıdayı etkin bir şekilde tanıtmak için uluslararası bir proje olan Culinary Heritage / Mutfak Mirası Ağı’nda “Onaylı Bölge” haline geldi ve Avrupa Birliği tarafından onaylanmış logoyu kullanım hakkını elde eden Türkiye’deki ilk ve tek bölge oldu.

Alanya’nın, katılımcı bölgelerin mutfak kültürlerini, yöresel gıda ürünlerini, seçilmiş işletmeler ve üreticiler vasıtasıyla ve en doğru şekilde tanıtmayı amaçlayan Culinary Heritage Sistemi’ne dâhil olmasına yönelik tanıtım ve bilgilendirme etkinliği Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğinde, Culinary Heritage Genel Koordinatörü Niclas Fjellström’ün ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Alanya’da gerçekleştirildi.

13 ülkeden 35 bölgenin üye olduğu Mutfak Mirası çalışmalarının Alanya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, törendeki konuşmasında, “Milyonlarca takipçisi olan Mutfak Mirası Ağı’na dâhil olarak bölgemizde yetişen ürünleri, Alanya’ya özgü yemekleri, restoranlarımızı, mutfak zenginliklerimizi ve yerel değerlerimizi tüm dünyaya tanıtma imkânına sahip olduk. Ülkemizde öncü bir şehir olarak bu sistemin bir parçası olduğumuz için mutluyuz” dedi.

Culinary Heritage Genel Koordinatörü Niclas Fjellström de yaptığı konuşmada, “Biz şimdi çok mutluyuz. Eşsiz bir mutfak kültürüne sahip olan Alanya’yı bu sürece dâhil edebilmek için uzun süredir çalışıyorduk. Bu süreç mutfaklarımızda sahip olduğumuz değerlerin dünyaya tanıtılmasına yardımcı olacak. Avrupa’nın ya da dünyanın her hangi bir yerinden tatile gelen bir turist sizin işletmenizde bu logoyu görünce burada yöresel ürünlerin satıldığını anlayacak ve ürünlerini güvenle tüketecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 13:22

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52