İsotlu çikolata çok güzel oldu

Acı çikolata yapmaya karar verince aklıma isot geldi. Çok güzel de oldu. Bugün isotlu çikolata en çok satılan ürünlerimin arasında yer alıyor...

İsotlu çikolata çok güzel oldu


Mersin'de iş yeri açan Derya Akciğer, müşterilerine farklı tatlar sunma düşüncesiyle isotlu çikolata yaptı. Akciğer, çikolatayı çok sevdiğini, fazla çeşidini bulamadığı için kursa giderek üretimini öğrenmeye karar verdiğini söyledi.

Çikolata üretme hayalini gerçekleştirmek için İstanbul'da kursa katıldığını ifade eden Akciğer, kursu başarıyla tamamladıktan sonra Mersin'e gelerek iş yeri açtığını anlattı.

Akciğer, dükkanında müşterilerine en güzel lezzetleri sunmak için özel çaba sarf ettiğini belirterek, çeşit sıkıntısı yaşamamak için de farklı çikolatalar ürettiğini dile getirdi.

İnsanlara mutluluk vermek...
Değişik aromaları da ürünlerine katmaya başladığını aktaran Akciğer, şöyle devam etti:
"Çikolatayı evde kullandığımız malzemelerle birleştirmek istedim. Değişik aromalarla farklı çikolatalar üretmeye başladım. Ben insanlara mutluluk vermeyi seven birisiyim. Bu mutluluğu herkesle paylaşabileceğim açık mutfakla çalıştığımız çikolatanın her halini sunduğumuz bir kafe açtım. Burada kavanozda, külahta, pamuk şekerli veya kutu çikolatalarımı müşterilerime sunuyorum. İsteyenler kendi çikolatalarını burada yapabiliyorlar."

Akciğer, yeni ürünler için yaptığı araştırmalar sonucunda dünyada acı çikolatanın yaygın olduğunu öğrendiğini, bu tarz bir ürünü yöresel baharatlarla yakalayabileceğine inanarak, çalışma yaptığını dile getirdi.



Dünyada acılı, Türkiye'de isotlu çikolata
Çikolataya isot katmaya karar verdiğini ifade eden Akciğer, şöyle konuştu:
"Ben aslında var olan bir şeyi bize uyarladım. İsot hepimizin mutfağında olan tanıdık bildik bir tat. Kolay erişilebilir ve doğallığından çok emin olduğumuz bir ürün. Ben de çikolatalarımda hep doğal ürünler kullanmaya çalıştım. Acı çikolata yapmaya karar verince aklıma isot geldi. Çok güzel de oldu. Bugün isotlu çikolata en çok satılan ürünlerimin arasında yer alıyor. Şanlıurfa halkına Mersin'den isotlu çikolata göndermeye başladık. Eminim dünyanın sevdiği acılı çikolata Türkiye'de de sevilecektir. Acı çikolata Türkiye'de isotlu hale geldi."

Müşterilerin isotlu çikolatayı ilk duyduklarında şaşırdıklarını ancak yediklerinde çok beğendiklerini anlatan Akciğer, çikolatanın ilk başta ağızda acı tat bırakmadığını ancak boğazdan geçerken acının hissedildiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 16:29

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52