Tadında Anadolu’dan Arı Kadınlar'a destek

Amesia Çalışan Kadın Arılar Grubu’nun ürettiği 50’nin üzerinde yöresel ve doğal ürün Tadında Anadolu’da satışa sunuldu, misafirler ürünlere büyük ilgi gösterdi.

Tadında Anadolu’dan Arı Kadınlar'a destek


Gıdavitrini - BTA’nın Maslak Uniq İstanbul’da yer alan Tadında Anadolu restoranı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplumda üreterek var olmak isteyen Amasyalı kadınlarla birlikte özel bir etkinliğe imza attı. Gün boyu süren etkinlikte 16 kadın temsilciyle oluşturulan Amesia Çalışan Kadın Arılar Grubu’nun ürettiği haşhaşlı kaşar peyniri, alıç marmelatı, armut pekmezi, kabaklı pancar pekmezi, sap turşusu gibi 50’nin üzerinde yöresel ve doğal ürün Tadında Anadolu’da satışa sunuldu, misafirler ürünlere büyük ilgi gösterdi. 

Etkinlikte Arı Kadınlar, geleneksel kıyafetler içinde servis ettikleri kelem dolması, patlıcanlı pehli, tavuklu herse, haluçka, kurutulmuş dilme fasulye aşı, pirpirim aşı, çömlekte keşkek gibi Amasya’nın yöresel yemekleriyle Tadında Anadolu misafirlerine lezzet şöleni yaşattı. Yemekler kadar sunumları da beğeni topladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 16:13

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52