4 kurbandan birini çöpe attık!

Kurban etinin saklanmasıyla ilgili uyarılarda bulunan yetkililer, 2015 yılında kurban etlerinin dörtte birinin bilinçsiz saklama koşulları sebebiyle çöpe atıldığını hatırlatıyor.

4 kurbandan birini çöpe attık!


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir uyarı da Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yardımcı'dan geldi. Geçen yıl yanlış saklama yöntemleri nedeniyle Türkiye genelinde kurban etinin yüzde 25'inin çöpe atıldığını hatırlatan Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yardımcı, "Kesinlikle eti giysi poşetine koymayın, buzdolabı poşeti, streç film ya da yeni çıkan kapları kullanın." uyarısında bulundu.

ETİ SAKLAMA İPUÇLARI

Kurban Bayramı'nda eti sağlıklı tüketebilmek için doğru saklama yöntemini bilmek gerektiğini dile getiren Yardımcı, şunları söyledi:
"Et yarım gün dinlendirildikten sonra parçalara bölünüp yaklaşık 2 saat daha geniş bir kabın içerisinde üzerine tülbent örtülerek bekletilmeli. Et dinlendiği zaman sinirleri ölür ve dinlenen et daha yumuşak ve lezzetli olur.
Vatandaşların bir çoğu kurbanı kestikten sonra eti bir poşete koymakta. Bu şekilde hava almadığı için et bozulabilmekte. Etler poşete konulmamalı."

MİLLİ SERVETİ ÇÖPE ATMAYALIM

Etlerin poşete konulmaması yönünde tüketicileri uyaran Osman Yardımcı, "Eti bir de poşete koyarlarsa et yanar, direkt pişer. Etimizi, milli servetimizi çöpe atmayalım. Kesinlikle eti giysi poşetine koymayın, buzdolabı poşeti, streç film ya da yeni çıkan kapları kullanın. Eti elbise poşetine alıyorlar, hava almıyor bozulması hızlanıyor. Kesinlikle bunları kullanmayın" şeklinde konuştu.

Kurbanı memleketlerinde kesecek tatilcilere de uyarı da bulunan Yardımcı, araç bagajında taşınacak etin mutlaka şoklanması gerektiğini, aksi halde bakteri üretebileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 15:52

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52