Alaçatı Ot Festivali evden yapılacak

Koronavirüs salgını nedeniyle Alaçatı Ot Festivali evden hazırlanacak videolarla yapılacak. 10-12 Nisan'da mutfağa girecek şefler, kendi tarifleriyle yemek pişirecek ve 1'er dakikalık videolar hazırlayacak.

Alaçatı Ot Festivali evden yapılacak
Gıdavitrini - Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen Alaçatı Ot Festivali'nin evden hazırlanacak videolarla yapılacağı açıklandı. Alaçatı Turizm Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, 10-12 Nisan'da mutfağa girecek Alaçatılı şefler, kendi tarifleriyle yemek pişirecek ve 1'er dakikalık videolar hazırlayacak. Derneğin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak videolarla Alaçatı'nın yöresel yemekleri için de arşiv oluşturulacak.

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, Alaçatı'da eli kaşık tutan herkesi birer dakikalık videolarla festivale katılmaya davet etti.

Alaçatı'nın lezzetlerini sanal ortamda insanlarla buluşturmayı amaçladıklarını anlatan Bayraktaroğlu, "Bu salgını birlik ve beraberlik içerisinde yeneceğiz. Önceliğimiz sağlık. Bu yüzden festivalimize katılacak olanlardan tek istediğimiz evlerinden, tüm sağlık önlemlerini alarak yemek yapmaları" dedi.

Türkiye’yi online olarak mutfaklarımızda misafir edeceğiz

Alaçatı Turizm Derneği Üyesi Zeynep Boneval da salgın nedeniyle sağlıklı beslenmenin öneminin bir kez daha gündeme geldiğini belirterek, şunları söyledi:
"Türkiye ile sağlıklı tarifleri paylaşmak istedik. Alaçatı ve civar köylerdeki mutfak aşığı herkes kolları sıvayacak. Türkiye’yi online olarak mutfaklarımızda misafir edeceğiz. Toprağın, havanın, suyun en güzel halinin yaşandığı Alaçatı’nın lezzet kültürünü yaşamak isteyen herkesi bekliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 16:48

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52