Birleşmiş Milletler'den Fazla Gıda’ya Ödül!

“Herkes için İyi Gıda” yarışmasında Fazla Gıda, 135 ülkeden gelen 2 bine yakın başvuru arasından dünyada seçilen en iyi 50 küçük işletme arasında yer aldı.

Birleşmiş Milletler'den Fazla Gıda’ya Ödül!

Gıdavitrini - Birleşmiş Milletler Gıda Sistemleri Zirvesi ile düzenlenen daha sağlıklı, sürdürülebilir ve adil gıda sistemleri kurmak için yenilikçi çözümler geliştiren küçük işletmelerin seçildiği “Herkes için İyi Gıda” yarışmasında Fazla Gıda 135 ülkeden gelen; 2 bine yakın başvuru arasından dünyada seçilen en iyi 50 küçük işletme arasında yer aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Sistemleri Zirvesi ile düzenlenen “Herkes için İyi Gıda” yarışmasının dünya çapında elli küçük-orta ölçekli işletmesi açıklandı. 2017 yılından bu yana yürüttüğü operasyonlar ile 19 bin ton gıdayı kurtaran Fazla Gıda, 135 ülkeden gelen yaklaşık 2 bin başvuru arasından kazanan 50 işletme arasından seçilen tek Türk kurum oldu.

Sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaya erişimi iyileştirmek için farklı, ilham verici ve etkili çözümler sunulan yarışmada kazananlar; işletmelerinin hizmet ettikleri topluluklara daha sağlıklı, sürdürülebilir ve adil gıda sağlamaları, gelecek vizyonlarının gücü ve hem mevcut hem de gelecek katkılarını iyi ifade ettikleri için seçildi.

Kazanan işletmeler, Avrupa ve Orta Asya’dan 10, Afrika ve Orta Doğu’dan 13, Doğu Asya ve Pasifik’ten 10, Güney Asya’dan 8 ve Güney-Latin Amerika’dan 9 olmak üzere 42 ülkeden geliyor.
Fazla Gıda Kurucu Ortağı ve CEO'su Olcay Silahlı, “İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde ülkemizi uluslararası bir platformda temsil etmiş olmak ve bu başarı ile dönmek bizim için çok kıymetli. Her gün daha çok çalışacak, Dünya’yı birlikte kurtaracağız. Fazla Gıda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından dünya çapında seçilen 9 etki odaklı girişimden biri. Toplamda 135 ülkeden gelen; 2 bine yakın başvuru arasından seçilen tek Türk kurum olmanın gururu ve mutluluğunu taşıyoruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
 

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52