Türk mutfağı turizme can katıyor

Türkiye'nin peri bacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesine gelen yabancı turistler, Türk mutfağına hayran kalıyor.

Türk mutfağı turizme can katıyor
Kapadokya bölgesini ziyaret eden yabancı turistler Türk mutfağına hayran kalıyor. Türkiye'nin peri bacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesine gelen yabancı turistler, Türk mutfağını tercih ediyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesindeki butik otel ve pansiyonlarda konaklayan yabancı turistlerin Türk mutfağına ilgi gösterdiklerini söyledi. Son yıllarda özellikle Japon, İspanyol, Alman ve ABD'li ziyaretçileri artan Kapadokya'da, turistlerin sadece peri bacalarını gezmekle kalmayıp aynı zamanda Türk kültürünü de öğrenmek istediklerini ifade eden Durmaz, turistlerin bölgede konakladıkları sürede Türk kültürünü öğrenmeye çalışırken Türk mutfağının geleneksel ve yöresel tatlarını tercih ettiklerini bildirdi.

Bölgede turizme hizmet veren kayadan oyma butik oteller ve peri bacalarından dönüştürme pansiyonlar ile kafeterya ve lokantaların, turistlerin tercihini göz önünde bulundurarak, Türk mutfağına özgü yemeklere ağırlık verdiklerini anlatan Durmaz, şunları söyledi:
''Turistlerin Türk mutfağı merakı nedeniyle yöredeki birçok pansiyon ve butik otel organik ürünleri tercih ederek, geleneksel Türk mutfağına özgü yöresel yemekleri turistlere sunuyorlar. Yiyecekler hazırlanırken bölgede yetiştirilen organik sebze ve meyveler tercih ediliyor. Bazı konaklama tesisleri, talep olması ihtimaline karşın Fransız, İtalyan veya diğer bazı ülkelerin mutfaklarına özgü yiyecekleri de müşterilerinin beğenisine sunuyorlar. Ancak yabancı turistler Türk mutfağına daha fazla ilgi gösteriyor. Çömlekte kuru fasulye (ağ bakla), nevzine tatlısı, tandır ekmeği, bazlama, gözleme, kabak tatlısı, yahni, çömlek peyniri, tandır kebap gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağına özgü birçok yiyecek de yabancı turistlerin gözdesi oluyor. Birçok tesis, ekmeği bile fırınlarda özel olarak pişiriyor.''

Bu sayede turistlerin bölgede sadece konaklamakla yetinmediklerini ve Türk kültürünü de öğrenmiş olduklarını vurgulayan Durmaz, Türkiye'nin tanıtımının yapılmasında kültürel etkinliklerin de büyük rol oynadığını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 16:04

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52