Turizme "karpuz"lu destek

Fethiye Ölüdeniz de baş aşçı olarak görev yapan Soner Çantalı ve arkadaşlarının karpuzu işleyerek yaptığı figürler turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Turizme
Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz'de baş aşçı olarak görev yapan Soner Çantalı ve arkadaşlarının karpuzu işleyerek yaptığı figürler turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Ölüdeniz de konuk edilen turistlerin Türk mutfağını daha iyi tanıması için değişik etkinlikler düzenleniyor. En renkli gösteriler arasında ise karpuz ile oluşturulan figürler yer alıyor. Baş aşçı olarak çalışan Soner Çantalı ve mesai arkadaşlarının meyveleri kullanarak yaptığı işlemelere turistler yoğun ilgi gösteriyor. Mutfaktaki işinden arta kalan zamanını oyma sanatını kullanarak başta karpuz olmak üzere ‘eserlerini’ otelin büfesinde sergiliyor.

15 dakika ile 2 saat arasında değişen sürelerde sebze ile meyvelere şekil veren Çantalı, karpuzlarla sepet, maske, yazı gibi figürleri büfede sergiliyor. Turistler yemeklerden çok, figürleri inceliyorlar. Soner Çantalı, özellikle yabancı turistlerin çalışmalarını hayranlıkla izlediğine işaret ederek, “Görsellik en temel unsurumuzdur. Bir yemeğe lezzet verebilirsiniz ama onu en güzel şekilde sunmakta çok önemli. Amacım otelimizde tatil yapan müşterileri memnun etmek. Açık büfeye yemek almaya gelen müşteriler karşılaştıkları figürleri görünce daha mutlu bir şekilde yemek yiyor. Bu çalışmalarımın fotoğraf ve videolarını çeken turistler, tatil anısı olarak saklıyorlar.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 12:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52