Fast-Food'un zararı saymakla bitmiyor!

Geleneksel beslenme tarzımıza hiç uymamasına rağmen yıllardır yapılan reklam ve algı çalışmalarıyla gençlerin favorisi yapılan fast-food tarzı beslenme insanlığı tehdit ediyor.

Fast-Food'un zararı saymakla bitmiyor!


Gıdavitrini - Tüm uyarı ve ikazlara rağmen gittikçe yayılan fast-food tarzı beslenme alışkanlıkları insanlığın başına büyük işler açmaya devam ediyor. İnsan sağlığı ve beslenme alışkanlıklarıyla ilgili son yapılan araştırmaya göre fast-food Alzheimer'a yol açabiliyor!

Hızlı tüketim sektörünün en büyük pazarı olan Amerika'da bilim insanları fast-food tarzı beslenme alışkanlıklarıyal ilgili hayati bir uyarıda bulunuyor. Yapılan yeni bir araştırma, fast food tipi Batılı beslenme alışkanlıklarının Alzheimer riskini büyük ölçüde artırdığını ortaya koydu.


Amerikan sağlık dergisi College of Nutrition'da yayınlanan makaleye göre, fast-food tüketimi beyinde 'amiloid' denilen proteinin birikmesine neden oluyor, bu da zamanla beynin hafıza gibi fonksiyonlarının körelmesine yol açıyor. Makaleyi kaleme alan ekibin başındaki doktor William Grant, "Dünyanın birçok ülkesindeki Alzheimer oranını inceledik. Fast-food alışkanlığı olan ülkeler Alzheimer hastalığı sıralamasında başı çekiyor. Akdeniz diyetinin popüler olduğu ülkeler ve Japonya ise hastalığın en az ortaya çıktığı yerler" ifadelerini kullandı.

Zincir restoranlardan STK'lara, eğitim kurumlarından medyaya kadar geniş bir etki yelpazesi olan fast-food pazarı, hem Türkiye'de hem de dünyada hızla yayılmaya devam ediyor.

Bu araştırma sonuçlarından sonra, Türkiye'de ne gibi tedbirlerin alınacağı ve cazip reklam pastası sebebiyle medyanın nasıl tavır takınacağı merak konusu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 12:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52