Gıdavitrini - Türk gıda sektörünün en önemli tamamlayıcı
unsurlarından Antepfıstığı hasadı şenliklerle başladı. Antepfıstığı hasat sezonu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bin yıllık ağaçtan fıstık toplamasıyla başladı.
Bu yıl rekoltenin verimli geçme
sini bekleyen fıstık ür
eticileri piyasada oluşacak fiyatları merak ederken, başta çikolata ve baklava üreticileri olmak üzere gıda sektörü sonuçlara odaklanmış durumda.
Yavuzeli İlçesi Tokaçlı köyünde asırlık fıstık ağacının bulunduğu tarlayı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret
Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, buradaki ağaçlardan fıstık topladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, asırlık fıstık ağacında hasada başlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Asırlık ağaca bakıldığı zaman fıstığın ana vatanın bir kez daha Gaziantep olduğunu kanıtladıklarını belirten Şahin, "Amerika'da böyle bir ağaç yok. Fıstığın anavatanı biziz. Gelecekte çocuklarımız bu ekili alanlardaki fıstıkları toplayacaklardır." dedi.
Gaziantep'in fıstığa dayalı sağlam bir sanayisi olduğuna dikkati çeken Şahin, gıda alanında, toprakların, güneşin verimliliğini kullanıp fıstığın her yönden güçlenmesini sağlamak gerektiğini söyledi.
Şahin, fıstığın çiftçinin ekmeği olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Bu yüzden fıstık bizim açımızdan çok önemli. Mutfağımızın
lezzeti. Bugün Gaziantep'e gastronomi şehri diyoruz. Fıstıksız bir
Antep mutfağı eksik kalır, lezzetsiz kalır. İşte bu yüzden bu ağaçları korumak sayısını çoğaltmak, rekolteyi artırmak, toprağı daha verimli kullanmak boynu
muzun borcudur. Fıstık sanayisinin güçlendirmesinde neler yapabiliriz, buna yönelik festival çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eylül ayının sonunda fıstık festivalimizi de yapacağız. Fıstık meselesini taçlandırarak devam ettireceğiz. Hem teknolojik altyapısı hem de tanıtımı ve bu işin en önemli kısmı
pazarlamasıdır. Borsamızla bu konuda çok önemli bir çalışma yapıyoruz."
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!