Ünlü baklavacıya FETÖ gözaltısı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında ünlü baklava markasının sahibi Baklavacı Nejat Güllü ile kardeşi Faruk Güllüoğlu'na göz altı kararı çıktığı bildirildi.

Ünlü baklavacıya FETÖ gözaltısı

 


FETÖ/PDY soruşturması baklava sektörüne de sıçradı. Türk baklavasını ülke sınırlarının dışına taşımasıyla ünlenen Güllüoğlu ailesinin iki üyesi Fetullahçı Terör Örgütü'ne yapılan soruşturma ve operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. Mali polisin yaptığı operasyonlarda Baklavacı Nejat Güllü ve kardeşi Faruk Güllü'nün gözaltına alındığı bildirildi.

Bilindiği gibi, Faruk Güllüoğlu, kapanan Zaman gazetesinin Yenibosna'daki merkez binasının altında Faruk Güllüoğlu markasıyla bir baklava kafe konsepti açmıştı. 

Haber kaynakları ve emniyet birimleri TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Faruk Güllüoğlu ve Baklavacı Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı olduğunu bildiriyor.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU İDDİASI

Yine haber kaynaklarından gelen bilgilere göre hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildiğini duyurdu.

BAKLAVACI NEJAT GÜLLÜ'DEN AÇIKLAMA YAPILDI
Baklavacı Nejat Güllüoğlu'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, başlatılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında bu sabah bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür.
Kamuoyunca da çok iyi bilindiği gibi, Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış; üstelik yer almayacak karakterde bir insandır.
Başlatılan soruşturmaya ilişkin süreç kurumumuzca yakından takip edilmekte olup gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkaracağına inandığımız yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır.
Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü’nün en kısa sürede görevinin başına döneceğine inanıyoruz.
4 fabrikası, 30 şube ve yüzlerce çalışanıyla kurumumuz dimdik ayakta; tüm idari kadrosu ve çalışanlarıyla görevinin başındadır." 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 14:52

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52