Mutfağa adım atmayı bir külfet olarak görenlere de, ufak ufak yemekle daha bir ilgilenmeye başlayanlara da küçük ipuçları ve pratik bilgilerimizle bu işi sevdirmeye kararlıyız.
İşte
mutfakla ilgili öğrenmeniz gereken 12 pratik bilgi...
- Evden eksik etmediğiniz
salçaların üstünün küf tutmaması için salça kavanoz
unun en üstüne biraz
zeytinyağı dökün.
- Pişi gibi tuzlu yapabileceğiniz her türlü
hamur kızartmasına bir tutam toz şeker atarak
lezzetine lezzet katın.
- Taze
ekmeklerin ya da misler gibi keklerin dağılmadan kesilme
sini istiyorsanız kesmeden önce bıçağınızı kaynar
suya batırıp kuruladıktan sonra kesin.
- Bayat ekmekleri tazeliğine kavuşturmak için üzerine biraz su serpip alüminyum folyoyla sararak 180 derece fırında 5 dakika kadar bekl
etin.
- Fırında yapacağınız beyaz ya da
kırmızı etlerin daha güzel kızarması için üzerine az bir miktar toz şeker serpin.
- Kuru fasulye yapmaya koyulduğunuzda fasulyelerin bir türlü yumuşamadığını fark ederseniz içine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin.
- Ayrıca, tüm
bakliyatları pişirirken sert kalmamaları için tuzu, bakliyatların piştiğinden emin olduktan sonra atın.
- Fırında yaptığınız keklerin düzgün şekilde olması ve güzel pişmesi için fırına kek kalıbınızla birlikte kap içinde bir miktar su da koyun.
- Limon hatta
portakal kabuklarını çöpe atmak yerine fırın yardımıyla kurutup robottan geçirdikten sonra kek ve kurabiye hamurlarınıza ekleyerek
tat katın.
- Kek yapınca kalıbından çıkarmakta zorlanıyorsanız kek hamurunu tepsiye dökerken tepsinin ortasına küçük bir şerit halinde ya da tamamen alüminyum folyo yerleştirin.
- Soğan doğrarken gözleriniz yanmasın istiyorsanız soğanı kesmeden önce yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
- Patatesleriniz uzun süre beklerken çimleniyorsa bunu önlemek için patateslerin arasına
elma koyun.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!