Bu üzümün kerameti çekirdeğinde

Siyah üzüm, hem lezzeti hem de sağlığa yönelik olumlu etkisi nedeniyle binlerce yıldır keyifle tüketiliyor. Son dönemde sağlık uzmanlarının önerileriyle üzümdeki çekirdek daha çok öne çıkmaya başladı.

Bu üzümün kerameti çekirdeğinde


Gıdavitrini - Çekirdekli siyah üzüm, çekirdeğindeki güçlü antioksidan özelliği nedeniyle doğal sağlık deposu olarak tanımlanıyor. Kurutulmuş çekirdekli siyah üzümü 2011 yılında paketlenmiş olarak Türkiye’de tüketicilere ilk kez sunan Papağan Kuruyemiş, sağlıklı atıştırmalığın doruk noktasındaki bu ürünü, bu kez yeni ambalajında sağlıyor. Hava geçirmeyen ve ürünü ilk günkü tazeliği ile muhafaza eden ambalajlara, en yüksek kalitedeki Kilis yöresi üzümleri seçilerek özenle yerleştiriliyor. 

Getirdiği yeniliklerle geleneksel kuruyemiş keyfini zenginleştiren Papağan Kuruyemiş, çekirdekli siyah kuru üzümü tüketicilerin dikkatine yeniden sunuyor. Türkiye paketli kuruyemiş sektöründe ilk kez ayrı bir ambalajlama anlayışı içinde 2011 yılında Papağan Kuruyemiş tarafından sunulan çekirdekli kuru üzüm, tam bir şifa kaynağı olarak değerlendiriliyor. Sağlığına ve beslenmesine özen gösterenler tarafından giderek daha çok tercih edilen çekirdekli siyah üzüm, Papağan Kuruyemiş’in yenilenen üç katlı ambalajıyla tazeliğini ve lezzetini kaybetmeden koruyor. Papağan’ın çekirdekli siyah kuru üzümleri, Güneydoğu Anadolu’dan Kilis yöresinin en kaliteli üzümlerinden seçilerek özenle paketleniyor ve tüketiciye sunuluyor. 

Çekirdeğin gücü 

Siyah üzüm, hem lezzeti hem de sağlığa yönelik olumlu etkisi nedeniyle binlerce yıldır keyifle tüketiliyor. Ancak son dönemde özellikle sağlık uzmanları ve diyetisyenlerin de önerileriyle üzümdeki çekirdek daha çok öne çıkmaya başladı. Eczane ya da aktarlarda da önemli bir şifa kaynağı olarak farklı formlarda sunulan siyah üzüm çekirdeği, içeriğindeki zengin antioksidan özelliği ile dikkat çekiyor. Çekirdekli siyah kuru üzümün; bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kalp krizi riskini azalttığı, damarları sağlamlaştırdığı, romatizmaya iyi geldiği, göz hastalıklarında pozitif etki gösterdiği ve kansızlığı önlediği belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 14:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52