Arıcılara hem eğitim hem kovan desteği

Beykoz'da arıcılık eğitimine katılan kursiyerlere kovan dağıtımı yapıldı. Hem eğitim desteği hem de kovan desteği için teşekkür eden katılımcılar, "Bu eğitim her türlü kazanç sağlayacak" ifadesini kullandı.

Arıcılara hem eğitim hem kovan desteği

Gıdavitrini - İstanbul Beykoz'da kapsamlı arıcılık eğitimi düzenlendi.

​2023 Yılı Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığı'nın Yenilik Yayım Projesi kapsamında; İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Beykoz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce, "Arı Ürünlerinin Üretiminin Teşvik Edilmesi Yayım Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında arıcılık eğitimi alan kursiyerlere kovan dağıtımı yapıldı.

İstanbul ve ilçelerinde tarımsal üretimi teşvik edeceğine inanılan proje dahilinde ; 1 tarla günü, 4 çiftçi toplantısı, 1 inceleme gezisi, 2 işletme ziyareti ve 1 hzmet içi eğitim düzenlendi.

Proje ile Beykoz bölgesinde arıcılıkla uğraşan çiftçilerin bilinçlendirilmesi, arı ürünlerinin üretim miktarının ve kalitesinin artırılması, arıcılık sektörünün desteklenmesi ve arı ürünlerinin pazarlanması konularında çalışmalar yapıldı.

Hem eğitim desteği hem de kovan desteği için teşekkür eden katılımcılar, "Bu eğitim her türlü kazanç sağlayacak" ifadesini kullandı.

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52