Türk tarımı dünyaya açılıyor!

Türkiye tarımda Suudi Arabistan ile iş birliğine gidiyor. Bakan Yumaklı'nın açıklamasına göre, anlaşma teknoloji üretimi, kullanımı, hasat, su kullanımı gibi onlarca başlığı içeriyor.

Türk tarımı dünyaya açılıyor!

Gıdavitrini - Türk tarımı son dönemde yapılan çalışmalarla toparlanma sürecine girdi. Bununla da kalmıdı, tarımsal birikimlerini yurt dışına taşımaya başladı. Bu kapsamda Türkiye Suudi Arabistan ile tarımsal iş birliğine gidiyor. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandığını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım Bakanı Abdulrahman Al-Fadhli ile heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdi. Yumaklı ile Al-Fadhli ile heyetler arası gerçekleştirilen görüşmede "Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı.
Taraflar arasında imzalanan Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, tarım sektörünün iklim değişikliğine uyumu, tarımsal ürünlerin sürdürülebilir arzının sağlanması, biyoteknoloji, organik tarım, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği gibi konuları içeriyor.
Anılan alanlarda işbirliğini artırmak ve geliştirmek için gerekli prosedürler ve tedbirler hakkında danışmak üzere çalışma grubu oluşturulması ve bu grubun, ihtiyaç duyulduğunda, dönüşümlü olarak her iki ülkede de toplantılar yapması öngörülüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Ubrahim Yumaklı, "Görüşmemiz sonunda imzaladığımız Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde açıklama yaptı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, mutabakat zaptıyla başlayan işbirliği sürecinde onlarca başlığın ele alınacağı duyuruldu.
Bakanlığın yaptığı açıklamada, mutabakat zaptının detayları şu şekilde aktarılıyor:
"Mutabakat zaptı, tarım sektörünün iklim değişikliğine uyumunun sağlanması, tarım alanında özellikle iklim değişikliği ile ilgili teknolojiler geliştirmek ve tanıtmak, hasat sonrası teknikler ve tarımsal ürün işleme, hayvancılık ve bitkisel üretim, bitki, tohum ve veterinerlik sertifikaları dahil, sağlık ve hayvan sağlığı konuları, tarımsal ürünlerin sürdürülebilir arzının sağlanması, biyoteknoloji, organik tarım, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ve tarımda kalite politikasının geliştirilmesi, tarımda su yönetimi, özellikle tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan su kirliliğinin izlenmesi ve tarım sektöründe suyun verimli kullanılması konularında işbirliğini içeriyor."

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52