İhbar hattını aktif kullanın!

Fırsatçıların az emekle çok kazanma hırsına kurbanı gitmemek için tüketicilerin ihbar hattını aktif olarak kullanması gerekiyor. İşte derdinizi anlatabileceğiniz başvuru merkezleri.

İhbar hattını aktif kullanın!


Türkiye'de, başta gıda ürünleri olmak üzere bir çok ürün insan sağlığı için tehdit oluşturabiliyor. Böyle durumlarda canınızın yanmasını istemiyorsanız tüketici haklarını korumak için kurulan ihbar hatlarını aktif olarak kullanmanız gerekiyor.

Bu bilinci artırmak için yapılan çalışmalar yetersiz olsa da, ayıplı ürün için şikayet edebileceğiniz ve sonrasında süreci yönetebilecek kurumlar var ve sizin şikayetlerinizi dinlemek için hazır olarak bekliyorlar.

Geçtiğimiz hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıkladığı 'gıdada  hile yapanların' listesi henüz gündemde tartışılırken, yaklaşan eğitim sezonu öncesi yetkililer tüketicileri bir kez daha uyardı. 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ayakkabı, oyuncak, tekstil grubu ve takılarda insan sağlığını tehdit eden 'güvensiz' ürünlere yönelik denetimler konusunda açıklamalar yaptı.

Tüketicilerin mağdur olmaması için yapması gerekini de açıklayan Bakan Tüfenkci, "Satın aldığı ürünün güvensiz olduğunu düşünen tüketiciler "Alo 175 Tüketici Hattı" veya "www.tuketici.gov.tr" adresine bildirimde bulunmalılar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2016, 11:52

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gıdacı
Gıdacı - 7 yıl Önce

İyi uygulama, muhakkak kullanılmalı

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52