İstanbul'da alışveriş zamanı

Perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörü harekete geçiren İstanbul Shopping Fest heyecanı sokağa indi.

İstanbul'da alışveriş zamanı
İstanbul Shopping Fest; indirim, etkinlik ve eğlence fırsatlarıyla İstanbullular ve İstanbul’u ziyaret edenlerle buluşmaya devam ediyor. Festivalin önceki günkü adresi Mahmutpaşa ve Sultanhamam oldu.

Perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörü harekete geçiren İstanbul Shopping Fest (İSF) heyecanı sokağa indi. İstanbul Shopping Fest kapsamında 9 Haziran Pazartesi Mahmutpaşa’da ‘Tarihi Alışveriş’ konseptli özel bir etkinlik düzenlendi. Kapalıçarşı, Mahmutpaşa, Mısırçarşısı Esnaf Dernekleri ve İstanbul Kuyumcular Odası'nın katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe; aralarında İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mahmutpaşa Esnaf Derneği Başkanı Yusuf Yetişgen, Sirkeci Esnaf Derneği Başkanı Avni Ongurlar’ın da yer aldığı pek çok davetli katıldı. 
Etkinlik kapsamında Mehteran Takımı, dönemin Osmanlı kıyafetlerini giyen sanatçı ve mankenler ile protokolden oluşan kortej, Sultanhamam’da yer alan tarihi kumaşçı heykeli önünden tarihi Yıldızhan’a kadar yürüyerek esnafla buluştu, çiçek dağıttı.

FESTİVAL BUGÜN ESNAFLA BULUŞTU
İstanbul’un fethinden hemen sonra inşaa edilen tarihi Yıldızhan’ın otantik atmosferinde gerçekleşen kokteylde İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “1.1 milyon ziyaretçi hedefi ve 10 milyar TL ciro hedefindeki İstanbul Shopping Fest’in AVM algısından sıyrılarak sokağa ineceğinden bahsetmiştik. Bugün esnafın da bizlerle aynı heyecanını görmek büyük bir mutluluk kaynağı. Perakende ve AVM’lerin organizasyonu olan Shopping Fest artık İstanbul esnafının buluştuğu bir etkinlik oldu. İstanbul Shopping Fest aldığı destekle, gelecek yıllarda daha önemli konumlandırılacaktır” dedi. 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Esnafın bir ay boyunca bu etkinliklere kendi ürünleri ve kendi emekleriyle katılması bizim de arzu ettiğimiz bir olaydı. Bu sene İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş ve İTO Başkanı Sayın İbrahim Çağlar vasıtasıyla bu gerçekleşti” diye konuştu. 
7 BİN ESNAF YÜZDE 60’A VARAN İNDİRİM YAPACAK
Esnafın festivale verdiği destekten bahseden Mahmutpaşa Esnaf Derneği Başkanı Yusuf Yetişgen “Yüzyıllardır esnaflık yapan gerçek alıcıyla buluşan Mahmutpaşa’da, tüketiciye tarihin dokusuyla ihtiyaçlarını sunan esnaflar adına festivale katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 7 bin mağaza bulunan Mahmutpaşa’da bir ay boyunca yüzde 20 ile yüzde 60 arasında indirimler olacak” dedi.
Sanatçıların ve mankenlerin tarihi Osmanlı kıyafetlerini sunduğu etkinlik de Zahide Yetiş de Hürrem Sultan kıyafetini tanıttı. Yıldızhan’ın tarihi atmosferinde gün boyu esnafa şerbet ve lokum ikramı gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 10:00

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52