Balparmak'a Üstün Lezzet Ödülü

Balparmak’ın bu yıl pazara sunduğu Özel Lezzetler Serisi: Monoflora, International Taste&Quality Institute tarafından Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü.

 Balparmak'a Üstün Lezzet Ödülü
Bal pazarının lider markası Balparmak’ın Özel Lezzetler Serisi: Monoflora, Avrupa’nın lezzet konusundaki lider bağımsız otoritesi International Taste&Quality Institute tarafından verilen Üstün Lezzet Ödülü’nün sahibi oldu. Narenciye ve kestane ballarından oluşan seri bu yıl tüketicileriyle buluşmuştu.

Bingöl, Muş, Yüksekova, Şemdinli ve Kayseri ballarından oluşan Balparmak Yöresel Ballar Serisi de 2010 ve 2011 yıllarında aldığı Üstün Lezzet Ödülü’nü bu yıl da tekrar alarak lezzet konusundaki ayrıcalığını pekiştirdi. 

Avrupa’nın en ünlü 15 aşçılık ve içecek derneklerine bağlı bulunan 120 şef ve tadım uzmanları tarafından değerlendirilen ödül kapsamında Balparmak’ın Yöresel Ballar ve Özel Lezzetler serilerinde yer alan ballar lezzetlerindeki sıra dışı ve dikkat çekici özellikleri ile ödüle layık görüldü.

Altıparmak Gıda Pazarlama Direktörü Sumru Ordu, 5 Haziran’da Brüksel’de yapılan ödül töreninde Balparmak markası adına ödülleri aldı. Ordu, “Balparmak olarak 30 yıldır en lezzetli doğal ve saf balları tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda farklı lezzete sahip Yöresel Ballar serisini tüketicilerimize sunmuştuk. Bu sene arıların ağırlıklı olarak tek tür bitkiden nektar alarak ürettikleri monoflora balları Özel Lezzetler Serisi: Monoflora adı altında tüketicilerimizle buluşturduk. Kestane balı özellikle Karadeniz bölgesinden, narenciye balı ise ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz bölgesinden derleniyor. ITQi tarafından yeni serimizin de ödüle layık görülmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu başarımızı zengin florası ile birbirinden lezzetli balların üretilebilmesini sağlayan ülkemiz coğrafyasına borçluyuz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 10:08

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52