BİM medya sektörüne mi giriyor

Doğuş Yayın Grubu bünyesindeki NTV ve Star kanallarının BİM Marketler Grubu’na satılmak üzere olduğu iddia edildi. İddialar üzerine BİM'den açıklama geldi.

BİM medya sektörüne mi giriyor


Doğuş Grubu’nun Star TV'nin diğer kanalları NTV , Kral TV ile birlikte satışı konusunda BİM’le anlaşmanın son noktasına kadar gelindiği iddia edildi. Star Grubu’nun da anlaşmanın imzalanması öncesi 8 Haziran tarihi itibariyle hemen hemen tüm programlarını geri dönüşü olmayacak şekilde yayından kaldıracağı ve bu anlaşma gereği kanalların sorunsuz olarak BİM’e teslim edilmesini için çalışıldığı ileri sürüldü.

İş adamı Ferit Şahenk'in sahibi olduğu Doğuş Yayın Grubu daha önce Katarlı Grup beIN’le masaya oturmuş ancak bir türlü anlaşmaya varılamamıştı.

BİM'DEN AÇIKLAMA

BİM Şirketler Grubu iddiayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:
Bazı haber mecralarında yayınlanan ve halen Doğuş Grubuna ait bulunan Star, NTV ve Kral TV kanallarının BİM’e satılacağına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Türkiye perakende sektörünün lideri BİM’in medya sektöründe faaliyet göstermek gibi bir planı yoktur ve anilan TV kanalları için Doğuş Grubu ile herhangi bir görüşme yapılmamıştır. Değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.
BİM Birleşik Mağazalar

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 00:29

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52