Ana Gıda'ya ihracat ödülü

Ana Gıda, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen 2013 Türkiye İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde Zeytin ve Zeytinyağı sektöründe ikincilik ödülü aldı.

Ana Gıda'ya ihracat ödülü
Türkiye’nin köklü markaları Komili, Kırlangıç ve Sezai Ömer Madra’yı bünyesinde bulunduran Ana Gıda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2013 Türkiye İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde zeytin ve zeytinyağı sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci şirket olarak ödül aldı.

Ana Gıda, Türkiye Genel İhracat sıralamasında da 60.000 firma arasında 619. sırada yer almayı başardı.

“İhracat yaptığımız ülke sayısını artıracağız”
Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy, 2013 Türkiye İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Geçen yıl kaydettiğimiz 33,7 milyon dolarlık ihracat performansımızla Türkiye Genel İhracat sıralamasında 60.000 firma arasında 619. sırada, Zeytin ve Zeytinyağı sektör sıralamasında ise 2. konumda yer almaktan dolayı son derece mutluyuz. Ana Gıda olarak, 36 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Özellikle markalı ihracata önem veriyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Çin, Japonya, Brezilya, Azerbaycan, Almanya ve Kanada yer alıyor. Bunun yanı sıra toplam 50 ülkede de ürünlerimiz bulunuyor. Ana Gıda olarak, Türk zeytinyağını yeni pazarlar ve tüketicilerle tanıştırmak için ihracat başarımızı sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 10:03

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52