GDO komedisine iptal davası

Güvenli gıda konusunda tüketiciyi bilinçlendiren ve önemli işlere imza atan Gıda Hareketi, GDO Yönetmeliği'nin iptali için dava açtı.

GDO komedisine iptal davası
Milupa Aptamil mamada GDO tespi ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi şimdi de GDO'cuları korumaya yönelik yapılan yönetmelik değişikliğinin iptali için dava açtı. Gıda Hareketi 2009'da yayınlanan yönetmeliğe iptal davası açmış ve iptal edilmesini sağlamıştı.
Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin, Milupa Aptamil bebek mamasın GDO’lu olmasına yönelik belge kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bu gelişmeden birkaç gün sonra ise  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu'na aykırı olarak yüzde 09'luk GDO'yu, "GDO bulaşanı" masalıyla meşrulaştıran yönetmeliğin değişikliğini ilan etmişti.

Geçtiğimiz hafta, AHaber kanalında bu değişikliğinde ürünlerinde GDO tespit edilen çok sayıda firmanın ceza almasını engellemeye yönelik bir girişim olduğu bizzat Gıda Kontrol Genel Müdürü'nce itiraf edilmişti.

Kanuna aykırı olanrak ürünlerinde GDO tespit edilen çok sayıda firmanın ceza almasını engellemeye yönelik yapılan değişiklik Gıda Hareketi'ce mahkemeye taşındı. Danıştay'da açılan iptal davasında Anayasa ve yasalara aykırı olarak suç teşkil edecek nitelikte yapılan düzenlemenin yürürlüğünün durdurulması ve iptal edilmesi istendi.

Gıda Hareketi, dava açmak isteyen kişi ve kurumların aynı veya benzer gerekçelerle dava açmalarında yarar olduğunu da açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2014, 13:56

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52