Konya mutfağı baş döndürüyor!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Konya'da, emsalsiz mutfak kültürüyle de ziyaretçilere lezzetler sunuluyor.

Konya mutfağı baş döndürüyor!
Yüksek Hızlı Tren, uçak ve otobüs gibi toplu ulaşım araçlarının yaygınlaşmasıyla Konya’ya günübirlik turlar da arttı.  İstanbul, Eskişehir, Ankara, Denizli, Tokat ve Manisa gibi şehirlerden Konya’ya gelen ziyaretçilerin ilk durağı Mevlana Türbesi oluyor.

Ziyaretçiler Alaeddin Camii, Karatay Medresesi gibi tarihi mekanları da gezdikten sonra etliekmek ziyafeti çekiyor. Profesyonel tur rehberleri eşliğinde Konya’yı gezen ziyaretçilerin sayısı da her geçen yıl artıyor. Son yıllarda yapılan tanıtım ve toplu ulaşım araçlarının sayısının artması Konya’yı daha cazip hale getirdi. Kültür ve inanç turizminde önemli bir merkez olan Konya, geleneksel lezzetleriyle de adından sıkça söz ettiriyor.

10 yıldır tur rehberliği yapan Çiğdem Alkan, Konya’ya son yıllarda gelen yerli turist sayısında ciddi bir artış yaşandığını dile getirdi. Konya’ya gelen turistlerin özellikle Hz. Mevlana’nın Türbesi’ni ziyaret etmek istediğini belirten Alkan, “Konya inanç turizminde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi. İnsanlar Hz. Mevlana’nın Türbesi’ni görmeyi ve orada dua etmeyi çok istiyor. Biz de Konya’ya gelen ziyaretçileri Alaeddin Camii, Karatay Medresesi, Sille gibi yerlere götürüyoruz. Ayrıca Konya’nın lezzetlerinden etliekmek, furun kebabı gibi yemekleri tatmasını sağlıyoruz. Konya’ya günübirlik turlar artık büyük ilgi görüyor. İnsanlar etliekmeğin lezzetini çok merak ediyor” dedi. Konya’da ciddi bir turist rehberi açığı olduğunu ifade eden Alkan, “Konya’da toplam profesyonel 15 tur rehberi bulunuyor. Ciddi bir profesyonel rehber ihtiyacı var. Korsan rehberler bu sektöre girmeye çalışıyor. Bu da Konya turizmi için olumsuz bir etkiye neden olabiliyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2014, 14:31

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52