İhracatın şampiyonu gıda oldu

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 10 firması belli oldu. Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı ödül töreninde gıda sektörü ihracatın yıldızı oldu.

İhracatın şampiyonu gıda oldu
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 21. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İhracat şampiyonlarından GAİB’e bağlı olarak faaliyet sürdüren firmalar ödüllerini Bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Hayati Yazıcı, Akif Çağatay Kılıç ve Nihat Zeybekçi’nin elinden alırken, ödüller kapsamında GAİB'e bağlı 7 firma da 26 sektörde en fazla ihracat yapan ilk 3 firma arasına girmeyi başardı. 
2013 yılı ihracat verilerine göre 26 sektörde en fazla ihracat yapan ilk üç firma ile Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya yönelik “İhracat Şampiyonları Ödül Töreni” yapıldı. Şampiyon olan firmalar ödüllerini Bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Hayati Yazıcı, Akif Çağatay Kılıç ve Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı. Ödüller kapsamında 26 sektörde en fazla ihracat yapan ilk 3 firma arasına girmeyi başaran Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ne (GAİB) bağlı olarak faaliyet sürdüren 7 firmada ödüllerini aldı.
Bu kapsamda Ağaç Mamulleri Ve Orman Ürünleri Sektöründe; Altunkaya İnşaat Nak. Gıda A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Halı İhracatı Sektöründe; Dost Kardeşler Tekstil A.Ş. adına Selahattin Kaplan, Kartal Halı Tekstil A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanvekili Yusuf Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri Sektöründe; Şölen Çikolata Gıda A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, Atunkaya İnşaat A.Ş. Adına Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Atunkaya, Meyve ve Sebze Mamulleri Sektöründe; Altunkaya İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Tekstil ve Hammaddeleri Sektöründe; Sanko Dış Ticaret A.Ş. adına Sami Konukoğlu ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in elinden aldı. Ardından şampiyonlar bakanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 16:07

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52