Türkiye İs
tatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Bitkisel Ürün Fiyatları ve Ür
etim Değeri sonuçlarını açıkladı. B
una göre, geçen yıl Türkiye'de
buğdayın fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 5,5 artarak 0,78 lira, mısırın fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 5,6 artarak 0,66 lira, yağlık ayçiçeğin fiyatı yüzde 0,7 artarak 1,76 lira, kırmızı
mercimek fiyatı yüzde 24,1 artarak 1,96 lira ve çeltik fiyatı yüzde 5,5 azalarak 1,71 lira oldu.
Kuru soğan fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 28,3 yükseldi. Taze soğan fiyatı yüzde 11,2 artarak 1,97 lira, kuru sarımsak fiyatı yüzde 23,9 artarak 4,80 lira, sofralık hıyar fiyatı yüzde 1,3 artarak 1,08 lira ve dolmalık biber fiyatı yüzde 24,3 artarak 1,34 lira olarak gerçekleşti.
Fındık fiyatında yüzde 60'lık artış
Bir önceki yıla göre
muz fiyatında yüzde 5, sofralık
zeytin fiyatında yüzde 17,9 artış ve
kiraz fiyatında yüzde 5 azalış yaşandı.
Sert kabuklu meyvelerden fındık fiyatında ise yüzde 60,2 artış gerçekleşti.Yaş çay fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 14,5 artışla 1,58 lira oldu. Bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 22 artarak, yaklaşık 119,7 milyar liraya çıktı.
Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 16,4 artarak yaklaşık 49,1 milyar lira, sebze üretim değeri yüzde 12,3 artarak 29,3 milyar lira ve meyveler, içecek ve
baharat bit
kileri üretim değeri ise yüzde 38,4 artarak 41,3 milyar lirayı buldu.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!