Osmanlı Mutfağı Söğüt'te canlanıyor

Söğüt Belediyesi, Osmanlının geleneksel lezzetlerini yaşatmak ve yeni kuşaklara bu lezzetleri tanıtmak amacıyla yarışma düzenliyor.

Osmanlı Mutfağı Söğüt'te canlanıyor
Bilecik'in Söğüt ilçesinde Osmanlı mutfağı konulu yemek yarışması düzenleniyor. Söğüt Belediyesi "1'inci Ertuğrul Gazi Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması" ismiyle önemli bir etminliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Osmanlının geleneksel lezzetlerini yaşatmak ve yeni kuşaklara bu lezzetleri tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma bu hafta sonu Ertuğrul Gazi tören alanında yapılacak.

Kurulacak 40 çadırda en lezzetli yemeği yapmak için yarışacak yarışmacılar jüri üyelerini etkilemeye çalışacaklar. Gazetemizi ziyaret ederek yarışmadan bahseden Osmanlı'nın kurulduğu topraklarda ecdadın mirasına sahip çıkmak için çalıştıklarını ifade eden Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, yarışmanın amacının hem unutulan veya tanıtmak unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı yemeklerini tekrar gün yüzüne çıkarmak, hem de yarışmayı uluslararası bir platforma taşıyarak Söğüt'ü en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.

Söğüt Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Aşçılar Federasyonu işbirliği ile 21-22 Haziran'da yapılacak yarışmaya, yaklaşık 350 yarışmacının iştirak edeceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 13:29

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52