Sütaş eylemleri İstanbul'a taşınıyor

Sendikal mücadele yürüten Sütaş işçileri, Karacabey ve Aksaray’daki fabrikaların önünde süren eylemlerini İstanbul’a taşıma kararı aldı.

Sütaş eylemleri İstanbul'a taşınıyor
Sütaş’ta işten atılmalar gerekçesiyle Karacabey ve Aksaray’daki fabrikaların önünde eylem yapan işçiler, direnişi İstanbul’a taşıyor. İşçiler, 23 Haziran’da İstanbul’daki Sütaş önünde eyleme başlayacak. Tek Gıda-İş üyesi işçiler, sendikal haklar tanınana kadar yeni bir eylem takvimi açıklayacak.Sendikal Güçbirliği Platformu tarafından yapılan açıklamada, eylemlerin İstanbul’a taşınacağı belirtilerek işverene verdiği sözleri tutması çağrısı yapıldı.
Tek Gıda-İş’ten yapılan açıklamada, “Sendikalı olma iradesini ortaya koyan işçinin alın terini kimseye yedirmeyiz. Bugüne kadar iyi niyetli bekleyişimizi sessizlik olarak algılayanlar, yakında yanılacaklarını anlayacakları eylemlere hazır olsunlar. Maksadımız Sütaş’ta iş barışını tesis etmek ancak hak ihlallerine karşı da söyleyecek sözümüz var” denildi.

Bursa-Karacabey’deki fabrika önünde işçilerin beklediği alana hayvan gübresi döküldüğü ileri sürülmüş, olay basına yansıyınca Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz TÜSİAD Başkanlığından istifa etmişti. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 13:22

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52