Moskova’da Reçel Festivali başladı

Rusya'nın başkenti Moskova'da sıradışı bir etkinlik başladı. Cuma günü açılan Moskova Reçel Festivali 10 gün boyunca Rusya’nın başkentini tatlı hayatın merkezi yapacak.

Moskova’da Reçel Festivali başladı
Rusya'nın başkenti Moskova'da reçel festivali düzenleniyor. Cuma günü açılan Moskova Reçel Festivali 10 gün boyunca Rusya’nın başkentini tatlı hayatın merkezi yapacak.

Tüm şehirde geleneksel reçel satışı yapacak olan 230 adet dağ evleri stilinde satış noktaları konuldu. Moskova’daki restoran sahipleri binden fazla uygulamalı usta sınıfı dersleri düzenleyecek, çeşitli oyunlar ve yarışmalar yapılacak. Bu kapsamda 9 Ağustos’ta “Reçel Yiyiciler Gecesi” gerçekleştirildi. Festival kapsamında şehirde 100 bin kişilik reçel kapasiteli kocaman bir börek pişirilecek.
Tatlı bayramına katılacak olan kişiler ayrıca A.S.Puşkin’in sevdiği reçelin tadına bakma ve o reçeli yapmayı öğrenme imkanına da sahip olacaklar. O reçel Puşkin döneminde “Bersenev” olarak adlandırılırken, şimdi ise Krıjovnik (bektaşi üzümü) deniyor.
19 farklı alanda Kırım meyvelerinden yapılmış reçel, kestane ve zencefil, patlıcan, gül yaprakları, yabani böğürtlen, kaktüs, portakal kabuğu, karahindiba, çam kozalıkları, yeşil zeytin, beyaz kiraz, kara dut, balkabağı, karpuz kabukları, ceviz ve hatta yeşil domateslerden yapılma reçel satın almak mümkün olacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 13:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52