Rus heyeti Türkiye'ye geliyor

ABD ve Avrupa ülkeleriyle yaşanan kriz sonrası rotasını Türkiye'ye çeviren Rusya, süt ürünlerinin temini konusunda görüşmeler için Türkiye’ye alım heyeti gönderiyor.

Rus heyeti Türkiye'ye geliyor

Ukrayna krizi sonrası Batı ülkeleriyle yaşanan siyasi kriz ve beraberinde gelen ekonomik yaptırımlara karşı atak yapan Rusya, bir çok gıda ürününü Türkiye'den almaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda, Rus heyeti süt ürünlerinin temini konusunda görüşmeler için Türkiye’ye geliyor.

İnterfaks’ın Rosselhoznadzor’a dayandırarak bildirdiğine göre, Rosselhoznadzor heyeti salı günü gıda ürünlerinin satış yelpazesini genişletmek amacıyla Türkiye’ye gidecek. 

Türkiye Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nda gerçekleşecek olan görüşmelerde Rusya’ya gönderilen ürün çeşitlerinin yaygınlaştırılması ele alınacak.
Rosselhoznadzor kurum sözcüsünün açıklamasında “Herşeyden önce süt ve süt ürünlerinin, ayrıca kümes hayvanlarının tedariki konusunda anlaşacağız” ifadelerine yer verildi. Bu ürünlerin üreticileri ile görüşmelerin gerçekleşme ihtimali de bulunuyor.
Türkiye 2013 yılında Rusya’ya 1,755 milyar dolar değerinde tarım ürünleri ihraç etmişti.
Haber kaynağı ayrıca Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert’in salı günü görüşmeler için Minsk’e uçacağını doğruladı. Daha önce Sergey Dankvert’in İnterfaks Ajansı’na yaptığı açıklamada, Beyaz Rusya ile Beyaz Rusya ürünlerinin tedarikinin genişletilme perspektifi, ayrıca ithalat yasağı konulan ülkelerin ürünlerinin Beyaz Rusya üzerinden transitinin önlenmesine yönelik konuların görüşülmesinin planlandığını belirtmişti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 14:57

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52