Genç aşçılar yeteneklerini sergileyecek

Chaîne des Rôtisseurs Türkiye Genç Aşçı Yarışması 2014 Le Cordon Bleu Ev Sahipliğinde gerçekleşiyor...

Genç aşçılar yeteneklerini sergileyecek
1977 yılından bu yana Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nin genç aşçılara beceri ve yaratıcılıklarını uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan organizasyonu “Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri 12 Mayıs Pazartesi günü Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşecek. 
Chaîne des Rôtisseurs Derneği tarafından genç aşçıları teşvik etmek ve mutfak sanatları konusundaki deneyim ve yeteneklerini uluslararası rekabet ortamında paylaşmalarına olanak sunmak amacıyla bu yıl 18. si gerçekleşecek olan Genç Aşçı Yarışması’nın Türkiye ayağı önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu’ nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde yapılacak.
Yarışma, içinde ne olduğu bilinmeyen malzeme sepetiyle başlayacak
Türkiye’nin önemli 5 yıldızlı otellerinde ve restoranlarında çalışmakta olan 27 yaşını aşmamış 13 genç yarışmacı, 12 Mayıs sabahından itibaren Le Cordon Bleu-Mükemmellik Merkezi’nde zorlu bir gastronomi maratonuna girecek. Yarışma, katılımcıların her birine içinde ne olduğunu bilmediği birer malzeme sepeti teslim edilmesiyle başlayacak. Yarışmacılar bu sepetin içinde bulunan malzemelerle giriş,  ana yemek ve tatlıdan oluşan dört kişilik bir mönüyü yarım saat (30 dk) içinde hazırlayacak; hazırladıkları mönüyü dört kişilik porsiyonlar halinde tasarlayarak üç buçuk (3,5) saat içinde sunacak. Yarışmacıların toplam dört (4) saat içerisinde hazırlayıp sunacakları mönüler, yarışma jürisi tarafından lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, organizasyon becerileri, profesyonellik, hijyen ve zamanlama kriterlerine göre değerlendirilerek dereceye girenler belirlenecek.

Jüri gastronomi dünyasının duayenlerinden oluşuyor
Chaîne Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Mohamed Hammam ’ın Yarışma Başkanlığı, Şef Erich Ruppen’in Jüri Başkanlığı yapacağı yarışmanın jürisinde Le Cordon Bleu Master Chef Gilles Company, David Shipman,  Nicolas Cartier, Ali Ünal, Rudolf Van Nunen, Yılmaz Öztürk, Maximilian Thomae,  Ali Davut, Elif Denizci, Nihal Bursa, Güven Osma ve Tuluy Ergörül gibi isimler bulunuyor.

Yarışma aynı anda 80’den fazla ülkede seyredilebilecek
Yarışma 80’den fazla ülkede bulunan La Chaine de Rotisseur Derneği’nin 24.000 üyesine canlı olarak yayınlanacak.  Üyeler ve bu heyecan verici yarışmayı takip etmek isteyenler yarışmayı 12 Mayıs Pazartesi Günü 11:15-16:00 saatleri arasında canlı olarak izleyebilecek.

Uluslararası yarışmanın birincisine Le Cordon Bleu –İstanbul’da Eğitim Ödülü
Yarışmanın Türkiye birincisi 5 Eylül’de Güney Afrika’nın Durban şehrinde yapılacak uluslararası yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Türkiye birincisi Durban’da yapılacak uluslararası yarışmada da birincilik kazanır ise Le Cordon Bleu-İstanbul’dan eğitim bursu alacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 12:55

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52