Çin'deki nehirler zehir saçıyor

Çin Bilim Bülteni adlı akademik dergideki rapora göre, ülkedeki yüzey sularında ilaç ve kişisel bakım ürünlerine rastlandığı kaydedildi.

 Çin'deki nehirler zehir saçıyor
Şinhua ajansının Çin Bilim Bülteni adlı akademik dergideki rapora dayandırarak verdiği haberde, ülkedeki yüzey sularında ilaç ve kişisel bakım ürünlerine rastlandığı kaydedildi.

Nehirlerde yapılan araştırmalarda kişisel bakım ürünlerinin yanı sıra çeşitli kozmetikler, reçeteli ilaç, antibiyotik ve sakinleşticilerin de görüldüğü belirtildi.

68 ÇEŞİT ANTİBİYOTİK 90 ÇEŞİT TIBBİ ÜRÜN GÖRÜLDÜ
Çin'de yüzey sularında 68 çeşit antibiyotiğin tespit edildiği ve antibiyotik dışında 90 çeşit tıbbi ürünün de görüldüğü ifade edildi. Raporda Çin'in yılda 33 bin ton kişisel bakım ürünü imal edildiği, üretilen ilaçların da yüzde 70'ini antibiyotiklerin oluşturduğu belirtildi. Yüzey sularını kirleten unsurların ''kanalizasyonlar, hayvan atık suları, ilaç üretimi, hastaneler ve ekili alanlar'' olduğu ifade edildi.

GELECEK NESİLLERİ ETKİLEYECEK
Çinghua Üniversitesi'nden Yü Gang, kişisel bakımürünlerinin insanların "görünmeyen düşmanları" olduğunu belirterek, bunların bir kere tabiata atılmasının ardından yiyecek ve su yoluyla insanlar tarafından alındığını, vücutta birikip gelecek nesilleri etkilediğini vurguladı. Çevre sorunlarının "sıradanlaştığı" bir ülke olan Çin'de son olarak yeraltı sularının yaklaşık yüzde 60'ının kalitesinin içilemez seviyede olduğu açıklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 14:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52