Antep mutfağına hayran kaldılar

Ünlü yaşam dergisi National Geopraphic ekibi, çekim için geldiği Gaziantep'te, Şirehan Otel'in yemeklerine hayran kaldı.

Antep mutfağına hayran kaldılar
Gaziantep’te bulunan National Geographic Dergisi’nin Washington Merkezi’nden Cristopher Thornton başkanlığındaki heyet, Şirehan Otel’de denediği kebap çeşitlerine hayran kaldı. Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerini yakından incelemek için dünya markası Zeugma Antik Kent'te bir takım incelemelerde bulunan dergi yetkilileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Şirehan Otel’de verilen akşam yemeğinde yöresel yemekleri tatma fırsatı da buldu. Başbakan Baş müşaviri ve Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız’ın eşlik ettiği heyete ilk olarak yöresel çağala çorbası ikram edildi. Daha sonra soğan kebabı, sarımsak kebabı, patlıcan kebabı, yenidünya kebabı, kıyma ve kuşbaşı çeşitleri ikram edile n National Geographic Dergisi ekibi karşılaştıkları lezzete hayran kaldı. Yemeğin sonunda Antep baklavası ikram edilirken davetlilere Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Başkanı Tahir Tekin Öztan tarafından ikramlarla ilgili bilgiler verildi.

Başkan Öztan, özellikle kebabın tarihçesini anlatarak, “Ateşte her pişen ete kebap denir. İnsanlık ateşi buldu ve o günden itibaren kebap sofralarımıza girmiştir. İlk çağda insanlar avladıkları hayvanları ateşin üstünde pişirirken daire halinde pişmesini bekler ve bu sayede ilk defa göz temasında bulunmuşlardır. Bununla birlikte insanlar arasında sosyalleşme kebap ile başlamıştır. Günümüzde halen bir araya gelme nedenimiz de kebaptır. Bunu da dünyada Türkiye, Türkiye’de de en iyi Gaziantep yapıyor. Dünyada en sağlıklı yiyeceklerden bir tanesi kebaptır. Çünkü sebze ve meyve ile yeniyor” dedi. Prof. Dr. Bekir Karlığa ise akşam yemeğinde muhteşem bir seremoni ile karşılaştıklarını belirterek, “Gaziantep’te yapılan bu kebapların türü çok spesifik.Bu kebabı Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulmamız ya da Washington Merkezi’nden gelen konuklarımızın bulması mümkün değildir. Burada büyük bir hassasiyetle yapılan ikramdan dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tahir Tekin Öztanbey’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 15:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52