Türkiye'ye geç geldiğine pişman

Dünyadaki beş yıldızlı otellerin çatlamaz porselen tabak tedarikçisi Dudson, Türkiye piyasasına girdi.

Türkiye'ye geç geldiğine pişman
Şirketin yönetim kurulu başkanı Max Dudson, Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelerin kendilerini Türk piyasasına çektiğini söyledi. Dudson, "Türkiye, dışarıdan göründüğü gibi değil. Çok dinamik bir ekonomik yapıya sahip." dedi. Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve ekonomik istikrara çok şaşırdığını belirten Dudson, "Şimdiye kadar Türkiye'ye gelmediğimizden dolayı pişmanım. Buradaki ekonomik ortamı İngiltere'ye döner dönmez herkese anlatacağım. Türkiye, İngiliz işadamları için önemli bir pazar." dedi.

Avrupa ekonomik krizle boğuşurken Türk ekonomisi istikrarlı çıkışını sürdürüyor. Ekonomideki bu olumlu gelişmeler, özellikle Avrupalı şirketler tarafından dikkatle izleniyor. Dünyanın en büyük endüstriyel porselen üreticisi 211 yıllık İngiliz Dudson şirketi de, Türkiye'nin cazibesine kapıldı. Aralarında Hilton'un da bulunduğu lüks otel zincirlerine porselen ürünler tedarik eden Dudson, çatlamaz porselen tabaklarını Türkiye'de satışa sundu. Dudson Yönetim Kurulu Başkanı Max Dudson ve Avrupa Satış ve Pazarlama Direktörü Nills Huges, çatlamaya karşı ömür boyu garantili yeni ürününü Antalya'da otelcilere tanıttı. Tabakların dayanıklı olduğunu tahtaya çivi çakarak ispatlayan Dudson, "Türkiye'deki pozitif pazardan etkilendik. Ekonomideki olumlu gelişmeler bizi Türkiye'ye yöneltti. Türkiye'ye yeni adım atmamıza rağmen satışlarımız oldukça iyi." diye konuştu. Türkiye'deki istikrarı dikkatle izlediklerini vurgulayan Dudson, Türkiye'de satış ve pazarlamayı geliştirecek bir temsilcilik açmayı planladıklarını aktardı.

Max Dudson'un açıklamalarına göre 211 yıl önce kurulan Dudson'da şu anda sekizinci kuşak işbaşında. Daha çok hizmet sektörüne yönelik üretim yapan şirket, Ar-Ge'yi otel endüstrisi üzerine kurdu. Perakende sektörüne yönelik üretimi yok. İkisi İngiltere ve biri de Fransa'da olmak üzere üç fabrikası var. Bütün fabrikalar aynı ürünleri üretiyor. Kuzey Amerika, Avustralya ve İspanya'da distribütörleri var. Yılda 18 milyon porselen üreten şirket, fason üretim yapmıyor ve fason ürettirmiyor. Çatlamaz porselenler Yeni Zelanda'daki bir madenden çıkan özel kilden üretiliyor. Bu kili kullanan dünyada tek üretici Dudson. Tabaklar çatlamaya karşı ömür boyu garantili. Otellerde servis elemanları tabakları toplar ve dizerken birbirine çarpıyor. Çoğu zaman tabakların kenarı kırılıyor. Beş yıldızlı, 1.200 yataklı bir otelde her yıl kenar çıtlamasından dolayı tabakların yüzde 40'ı zayi oluyor. Yani 2,5 yıl içinde oteldeki bütün porselenleri yenilemek zorundasınız. Dudson ise kabul edilebilir çatlama oranı yüzde 9 olarak öngörüyor. Bu oran yüzde 10'u geçtiği zaman ya tesisteki kullanım şartları inceleniyor ya da şirket imalatını kontrol ediyor.

Şaban Gündüz - Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52