İthal et Türkiye’de beğenilmedi!

TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, ithal etin Türkiye'de beğenilmediğini söyledi.

İthal et Türkiye’de beğenilmedi!
Afyonkarahisar'da hayvancılık ve kırmızı et sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı ''Genişletilmiş Bölge Borsaları ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği İstişare'' toplantısı düzenlendi.

Ticaret Borsasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, ''Fiyat politikalarında, üretim faaliyetinde, satım politikalarında bir istikrar yoksa o sektörde demek ki sıkıntı vardır'' dedi.

Et sektöründe çok sert kırılmalara uğrayan bir fiyat politikası ile karşı karşıya kalındığını belirten Yavuz, şöyle konuştu:

''Bunun istikrarlı bir şekilde, sürdürülebilir bir fiyat politikası ile hem üretim hem de satma safhasında istikrarlı politikalar üretilmesi gerekiyor ve politika üretirken de elimizde çok iyi bir veri tabanının olması gerekiyor.

Bu veri tabanının üzerinde doğru, sürdürülebilir bir politikayı üretmek istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Kurban Bayramında yeterli sayıda hayvan bulunuyor. Olmasa bile zaten iki yıldır yurt dışından kurban getirildi. Türkiye'de, geçen yıl yurt dışından gelen hayvanları kurbanlık olarak sattık fakat vatandaşlar çok memnun kalmadı.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52