McDonald’s Dilek Başarır ile büyüyecek

Dilek Başarır, McDonald’s Türkiye Genel Müdürü oldu, McDonald’s’ın Türkiye’deki büyümesinin devam edeceğini söyledi.

McDonald’s Dilek Başarır ile büyüyecek
Türkiye’nin en başarılı profesyonel yöneticileri arasında gösterilen Dilek Başarır, McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Hakan Serim’den görevi devraldı. Başarır, ‘Son yıllarda ivme kazanan büyümeyi sürdürmek birinci hedefimiz. Bugün McDonald’s Türkiye’de marka bilinirliği yüzde 100 olan dünyanın dördüncü değerli markası. Nitelikli büyüyeceğiz’ dedi.

Uzun süreli çalışma ve yükselme fırsatlarıyla örnek gösterilen Anadolu Grubu’nda bir yıldız daha parlıyor. Profesyonel yöneticiler içinde Türkiye’nin başarılı isimlerden biri olarak gösterilen Dilek Başarır, McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Hakan Serim’den görevi devraldı.

Dilek Başarır, “Son yıllarda ivme kazanan büyümeyi sürdürmek birinci hedefimiz. Bugün McDonald’s Türkiye’de marka bilinirliği yüzde 100 olan dünyanın dördüncü değerli markası. Nitelikli büyüyeceğiz” dedi.

McDonald’s’ı farklı kılan en önemli unsur

takipçi değil, öncü olmasıdır

McDonald’s’ı farklı kılan en önemli unsurun takipçi değil, öncü olmasına dikkat çeken Başarır, “Tedarik sistemlerimizden, yarattığımız kayıtlı istihdama kadar gıda sektörü kendini McDonald’s kriterlerine göre hizalamak zorunda hissediyor. Türkiye’de yarattığımız ekonomik değerden bahsedecek olursak restoranlarımızda 4 bin 300’ü aşkın, tedarikçilerimizde ise 10 binden fazla kişiye, yani 15 bine yakın Türk insanına istihdam yaratıyoruz” şeklinde konuştu. McDonald’s restoranlarında kullanılan ürünlerin tamamına yakınının Türkiye’den temin edildiğine dikkat çeken Başarır, tedarikçilerle yıllık toplam 110 bin liralık iş hacmi yaratıldığını ifade etti.

McDonald’s’ta çalışan herkes

kariyer yapabilir ve zirveye çıkabilir

McDonald’s sisteminde kalite, servis, temizlik ve değer ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduklarını ifade eden Hakan Serim, “Ürün ve hizmetleriyle değer sunan McDonald’s’ta, çalışanlar da aynı değer anlayışı ile karşılaşırlar. McDonald’s insan kaynakları sisteminde yüzde yüz fırsat eşitliği vardır. İlerlemek isteyen ve dürüstçe çalışan herkes sistemde kariyer yapabilir ve zirveye çıkabilir. Benim kariyer yolculuğum bunun en iyi kanıtıdır. McDonald’s’ta eğitime de çok önem verilir. Biz kasa görevlisinden tedarikçisine, işletmecisinden genel müdürüne kadar kimseye eğitim almadan sorumluluk teslim etmeyiz. Dilek Hanım birkaç aydır yeni görevine hazırlanıyor. Bu dönemde ben de sorumluluklarımı yavaş yavaş kendisine devrediyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Grubu’nda 12 yıl çalıştı

Galatasaray Lisesi mezunu olan Dilek Başarır, lisans eğitimini 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Başarır, önde gelen şirketlerde operasyon şefliği, marka müdürlüğü, kıdemli ürün müdürlüğü, müşteri ilişkileri direktörlüğü gibi görevlerde bulundu. Anadolu Grubu’ndaki kariyerine ise 1999 yılında Efes Türkiye grup ürün yöneticisi olarak başlayan Başarır, sırasıyla Efes Pilsen ürün pazarlama müdürü, Miller ürün pazarlama müdürü, Beck’s ürün pazarlama müdürü, lisanslı markalarda Efes Türkiye pazarlama müdürü ve son olarak Efes Türkiye pazarlama direktörü oldu. Başarır, Efes Türkiye’nin kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle başarı ödülleri almasına katkı sağladı.

Serim McDonald’s sisteminde kalacak

Dil öğrenmek ve yüksek öğrenimine devam etmek amacıyla İngiltere’ye gittiği Kasım 1979’da McDonald’s Londra’daki McDonald’s Marble Arch Restoranı’nda çalışmaya başlayan Serim, part time ekip üyesi, ekip şefi, ekip eğitmeni, bölüm müdürlüğü yaptı. 1986 yılında McDonald’s’ın Türkiye’ye gelmesi üzerine ilk açılan Taksim restoranında bölüm müdürü olarak çalışmaya başlayan Serim, genel müdürlüğe kadar yükseldi. Serim, McDonald’s sisteminde bir görev üstlenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52