İsrafı önlemek için güç birliği yaptılar

Unilever Food Solutions, doğaya olan olumsuz etkiyi azalmak amacıyla başlattığı Gıda Atığını Önleyelim Projesi kapsamında Köfteci Ramiz ile işbirliği yaptı.

İsrafı önlemek için güç birliği yaptılar
Unilever Food Solutions’ın, ev dışı tüketim sektöründeki gıda atığını azaltarak hem profesyonel mutfakları daha verimli hale getirmek hem de doğaya olan olumsuz etkiyi azaltmak için hayata geçirdiği Gıda Atığını Önleyelim projesi yeni katılımlarla büyüyor.  Projeye son olarak, Türkiye’nin 25 farklı kentindeki 132 şubesiyle ulusal bir lezzet zinciri yaratan Köfteci Ramiz dahil oldu. 

İşbirliği çerçevesinde öncelikli olarak, pilot seçilen dokuz Köfteci Ramiz şubesinde, satın alma, depolama, ön hazırlık, siparişe hazırlık, porsiyonlandırma ve tabak atığı başlıklarında üç gün boyunca pilot ölçümler yapıldı. Yapılan ölçümlerin ardından ortak projede ilk hedef, ‘mutfaktaki atığı azaltmak’ olarak belirlendi.
Sürdürülebilir gelecek için gıda tüketiminin olduğu her yerdeyiz
Unilever Food Solutions Türkiye Genel Müdürü Önder Arsan, Gıda Atığını Önleyelim Projesi kapsamında Köfteci Ramiz ile gerçekleştirilen işbirliğini değerlendirirken, “Türkiye’de son yıllarda dışarıda yemek yeme alışkanlığında önemli bir artış yaşanıyor. Yani artık sadece evlerimizde tüketmiyoruz. Gıda endüstrisindeki işletmeler, atık oluşumunun yüksek olduğu sektörlerin başında geliyor. Biz, bu konuda bilinç ve farkındalık yaratmayı görev olarak kabul ediyoruz. Gıda tüketiminin olduğu her yerde sürdürülebilir bir gelecek için fark yaratmayı amaçladığımız projenin, Köfteci Ramiz’in katılımıyla daha da büyümesinden mutluluk duyuyoruz” dedi. 
 
Yeni kuşaklara aktarmamız gereken bir ‘geleceğimiz’ var
Köfteci Ramiz Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Taşkınlar da “Biz, 86 yıl önce babamızın bize miras bıraktığı bir lezzeti yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz. Ancak farklındayız ki, öncelikli olarak yeni kuşaklara aktarmamız gereken bir ‘geleceğimiz’ var. Dünyamız bugün çevresel ve ekolojik birçok sorunla karşı karşıya. Bizim üstümüze düşen görev de bu etkileri olabildiğince azaltmak. İşte bu nedenle şubelerimizde, mutfak atıklarını azaltmak amacıyla Unilever Food Solutions’ın Gıda Atığını Önleyelim projesine dahil olduk. Çünkü gelecek nesillere öncelikle daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın önemine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 16:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52